אוכל
אוכל

עוגת גבינה בניחוח לימוני

עוגת גבינה קלילה ומהירה שאינה דורשת הקצפות וג'לטין ומקבלת את טעמו וניחוחו של הלימון

|העוגות של פסקל, הוצאת קוראים| פורסם19:22
עוגת גבינה בניחוח לימוני (צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים)
צילום: אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים
Rating:3.419reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק

  • 11/2 כוסות (300 גרם) ביסקוויטים מכל סוג, אפשר אף שאריות עוגה ועוגיות מרוסקות יחד
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 1 כפית קליפת לימון, מגוררת
  • 1 כף אבקת קקאו, מנופה

למלית

  • 1 גביע גבינה לבנה 9% שומן (250 גרם)
  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ 1- לימון
  • מיץ מ 1- לימון

לציפוי

  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון, מגוררת
  • 3-2 טיפות תמצית וניל

לעיטור

  • שבבי קרמל (פייטה פייטן) או פירורי ביסקוויטים או ופלים
  • ½ כוס קליפות לימון מסוכרות

אופן ההכנה:

1מניחים את הביסקוויטים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ולשׁים לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה.

2שמים את כל חומרי המלית בקערה גדולה וטורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה אל התבנית ומשטחים.

3אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה ( 220 מעלות) כ 25- דקות, ומצננים.

4בקערית בוחשים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. משטחים ומחזירים לאפייה ל 8- דקות, עד שהציפוי מתייצב.

5מעטרים את דופנות העוגה בשבבי הקרמל או בפירורי הביסקטוויטים או הוופלים, ומסדרים את קליפות הלימון המסוכרות על פני העוגה.

>> לאתר של פסקל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il