
קיש חציל מעושן עם קשקבלהחצילים נהפכים למלית ריחנית ומשתלבים מצוין עם טעמה של גבינת הקשקבל|קישריה| פורסם26/05/1119:43 ![]() צילום: בועז לביא |
המצרכים :לבצק
למילוי
לרויאל
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. 2מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 4מחממים תנור ל-160 מעלות. 5מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט. 6מעלים את חום התנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה.. 7מכינים את הירקות: חותכים את החציל לקוביות בינוניות ומערבבים עם שום כתוש, מלח, פלפל ושמן קנולה לפי הטעם. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים עד שהחציל מתרכך. את הבצלים פורסים לטבעות ומזהיבים במחבת עם קצת שמן מלח, פלפל וקורט סוכר חום. 8על קלתית הבצק מסדרים את הירקות עם קוביות הגבינה, יוצקים מעל את הרוטב המעושן. יוצקים את הרויאל מעל הירקות בעדינות ומקשטים באגוזי מלך. 9אופים את הקיש כחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |