אוכל
אוכל

לביבת כרובית ענקית

שני יתרונות גדולים יש ללביבה הזאת, חוץ מהעובדה שהיא טעימה למות ומהרושם שהיא עושה כשהיא מוגשת לשולחן: אפשר להכין אותה מראש, ואין שום בעיה לאפות אותה בתנור. בינינו, מה יותר מזה אפשר לבקש מלביבה?

|mako אוכל| פורסם07:00
לביבת כרובית ענקית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.7102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

במקום לטגן אותן אחת אחת מכינים בלילה, שומרים במקרר ומטגנים בפעם אחת לקראת ההגשה. שיטה מצוינת גם בשביל מי שחייבים להכין מראש, שכן הלביבה הגדולה עומדת יפה בחימום חוזר בתנור, מבלי להתייבש.

המצרכים :

  • כרובית גדולה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 100 גרם גבינה צפתית, חמד או ריקוטה, מגוררת או מעוכה במזלג (אם אין – גם קוטג' יעבוד)
  • 100 גרם מוצרלה או צהובה, מגוררת
  • 4 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן
  • 20 גרם חמאה

לרוטב:

  • גביע יוגורט
  • שן שום, כתושה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1קוצצים את הכרובית לפירורים עבים (בסכין או בפולסים במעבד המזון) ומערבבים בקערה עם יתר החומרים. שומרים במקרר עד להכנה.

2מערבבים את חומרי הרוטב. טועמים ומתבלים.

3מחממים מחבת עם חמאה ושמן ויוצקים לתוכה את התערובת. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה 10 דקות או עד שמתייצב. הופכים לצלחת בקוטר גדול מהמחבת, מחליקים חזרה למחבת ומטגנים גם מהצד השני. לחלופין, אפשר להשתמש במחבת עם ידית ברזל ואחרי הטיגון של צד אחד להעביר לתנור שחומם ל-200 מעלות לכרבע שעה, עד להשלמת הזהבה מלמעלה.

4מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים רוטב, חותכים למשולשים ומגישים.

>> אם אתם אוהבים כרובית כמונו, כדאי לכם מאוד לראות גם את זה

>>לכל מתכוני הסופגניות

>>לכל מתכוני הלביבות

>>כל המתכונים שלנו לחנוכה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il