
עוגת שוקולד נטומכורים לשוקולד? הנה עוגה שלא תסיח את דעתכם לרגע מהדבר האמיתי: ללא בצק וללא אגוזים, עוגה שוקולדית שתגרום לכם רק נחת בלי הרבה עבודהבן עמי ברתיני שביט|הכי טעים שיש| פורסם25/06/1414:48 ![]() |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
לציפוי:
אופן ההכנה:1העוגה: בקערת מיקסר ממתכת מערבבים קלות את הביצים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי) ומחממים על אש קטנה. טורפים בעדינות את הביצים, עד שהבלילה חמה למגע. 2במיקסר מקציפים את תערובת הביצים במשך 5 דקות במהירות בינונית, עד שהקצף מסמיך מאוד ותופח. מגבירים מהירות בהדרגה, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ-7 דקות נוספות, עד לקבלת קצף בהיר ויציב. 3ממיסים שוקולד בבן מארי. לאחר שהשוקולד נמס בתחתית, מתחילים לערבב בהדרגה כדי שהשוקולד שכבר נמס יתערבב עם השוקולד שטרם נמס. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב, עד שהחמאה נמסה במלואה והתערובת מקבלת ברק. במידת הצורך (אם הטמפרטורה יורדת), מחזירים לאש תוך כדי ערבוב. מצננים מעט. 4מעבירים כרבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים רבע נוסף מהקצף ומערבבים. מעבירים את יתרת הקצף לתערובת השוקולד ומקפלים עד איחוד. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עטופה מבחוץ בנייר כסף (למניעת חדירה של מים). מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ועמוקה יותר. ממלאים את התבנית הגדולה במים חמים לגובה 1-2 ס"מ. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגה תופחת ומתחיל להיווצר קרום על פניה. מוציאים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומכסים את פני העוגה בנייר כסף. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-12 דקות, עד שהעוגה יציבה בצדדים אבל עדיין רוטטת במרכז (נזהרים לא לייבש יותר מדי). מצננים ומעבירים ללילה במקרר לפני הציפוי. 6הגנאש: שמים את השוקולד בקערה. מחממים בסיר שמנת מתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים לשוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. מצננים את הגנאש מספר דקות בטמפרטורת החדר. 7מוציאים את העוגה מהקירור והופכים אותה, כך שהצד הישר, שהיה על גבי נייר האפייה, יהיה הצד העליון. מוזגים את הציפוי החם על העוגה, מורחים מכל הצדדים ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר. 8מומלץ להגיש את העוגה כ-12 שעות לפחות לאחר הכנתה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |