1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר על מהירות נמוכה.
מתכונים לשבועות
קינוחים לשבועות
2 מוסיפים חלב, ביצה וחלמון, לבסוף החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק על מהירות נמוכה לפחות 10 דקות, עד קבלת בצק חלק וגמיש. מניחים את הבצק להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי או ללילה במקרר).
3 מכינים את מלית הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. בקערה מניחים גבינת טוב טעם, גבינת שמנת, סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, את השוקולד הלבן המומס ומערבבים היטב עד קבלת מלית סמיכה. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
4 אחרי תפיחה מלאה של הבצק, מתחילים לעצב את העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן. מזלפים את המלית לכל אורך השלישי האמצעי של מלבן הבצק. חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות ומכסים את המלית ברצועות אחת על השנייה בצורת צמה.
5 מעבירים את הצמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה כחצי שעה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
צמת שמרים גבינה ושוקולד לבן. נשמרת 3 ימים | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
7 מברישים את הצמה בביצה טרופה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה.
8 מוציאים מהתנור, מחכים לצינון מקשטים עם אבקת סוכר ומגישים.
* המתכון מתאים לעוגה אחת גדולה או שתיים בינוניות.
* העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה במשך 3 ימים.
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!