https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף צלוי מושלם

עוד הוכחה, למי שצריך, שהדברים הכי טובים הם גם הכי פשוטים להכנה: כל מה שצריך זה מרינדה טובה, עוף, תפוחי אדמה וקצת סבלנות. עוד לא נמצא הבן אדם שלא טרף את העוף הזה, וגם ליקק אצבעות

עוף צלוי מושלם של רותם ליברזון (צילום: דן פרץ, מטבח אישי)
צילום: דן פרץ, מטבח אישי
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

כשאני אומרת מושלם, אני מתכוונת לכך שהמתכון הזה הוא הפוסט הכי נצפה שלי ומעולם לא אכזב. היחסים בין השום שנצלה והופך למתקתק, הדבש, הטריאקי והצ'ילי החרפרף מבטיחים מנה אלופה.

המצרכים (6 מנות):

  • 10 שוקי עוף עם העור
  • 10 בצלי שאלוט בקליפתם
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים בקליפתו

למרינדה:

  • שלושת רבעי כוס רוטב סויה
  • שליש כוס רוטב טריאקי
  • 5 שיני שום כתושות
  • חצי פלפל חריף ירוק קצוץ (לא חובה)
  • 3 כפות גדושות דבש
  • חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

לתפוחי האדמה:

  • 6 תפוחי אדמה בקליפתם חתוכים גס
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי המרינדה בתבנית ומוסיפים עוף, שום ושאלוטס. משרים למשך שעה לפחות במקרר.

2מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.

3שמים תפוחי אדמה בתבנית נפרדת ומצפים היטב בשמן זית, מלח ופלפל.

4מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים שעה וחצי או עד שתפוחי האדמה משחימים היטב והעוף רך, שחום ומבריק.

5מגישים מיד עם מעט מהרוטב וסלט עגבניות חריף בצד.

>> לעוד מתכונים מהספר מטבח אישי של רותם ליברזון https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-e931d56a0185551006.htm?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il