https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חזה מולרד עם חזה עופיונים במשרה ליקר רימונים

מוגש על מצע מחית ארטישוק ירושלמי עם אספרגוס ברוטב קונפי רימונים ולימונית

|מלון רימונים גלי כנרת| פורסם12:12
אספרגוס (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 500 גרם חזה מולרד

  • 5 י"ח חזה עופיון
  • 100 סמ"ק ליקר רימונים
  • כפית ג'ינג'ר טרי טחון
  • 700 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 50 גרם מחמאה
  • 400 גרם אספרגוס טרי
  • כף שמן
  • 1 כוס גרגרי רימונים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות לימונית קצוצה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1חותכים חזה מולרד לנתחונים.

2משרים את חזה העופיונים בליקר הרימונים והג'ינג'ר.

3מקלפים את הארטישוק הירושלמי, חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך.

4משאירים מעט מים, מוספים את המחמאה, המלח והפלפל וטוחנים את המסה עד לקבלת פירה.

5בסיר נפרד, בחום נמוך, מבשלים את גרגרי הרימונים עם הסוכר ומיץ הלימון, עד לקבלת קונפיטורה, מוספים 1/2 כוס מים ומרתיחים כ-5 דקות, מסמיכים את הנוזל עם בלילה של 1/2 כוס מים קרים והקורנפלור ומוספים את הלימונית הקצוצה.

6צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-30 דקות את חזה העופיונים, במחבת מקפיצים את חזה המולרד במעט שמן עם מעט מלח ופלפל.

7חותכים את האספרגוס לרצועות באורך של 5 ס"מ, ומבשלים בישול קצר.

8סידור הצלחת: מניחים במרכז הצלחת את פירה הארטישוק, עליו מניחים את חזה העופיון ועליו את חזה המולרד, מסביב מפזרים את האספרגוס, ובוזקים את הרוטב מסביב למנה.

>> כל המתכונים לראש השנה https://www.mako.co.il/food-rosh-hashana?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il