https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בתנור מכוסה בהר של פטריות

עם רוטב טריאקי מתקתק למנה חגיגית וטעימה

|"יומנו של שף", הוצאת קוראים| פורסם10:15
עוף בתנור מכוסה בהר של פטריות (צילום: יונתן בלום, שגב משה)
צילום: יונתן בלום, שגב משה
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 כרעיים

  • 1 כפית מלח גס ועוד 1/2 כפית פלפל שחור גרוס לכל כרע
  • 5 כפות שמן זית לתיבול כל כרע

לרוטב טריאקי

  • 300 גרם רוטב סויה

  • 300 גרם סוכר
  • 1 קנה סוכר (רק אם יש, לא חובה)
  • 2 כפות ג'ינג'ר כבוש
  • צרור כוסברה
  • 1/2 מקל למון גראס
  • 40 גרם ג'ינג'ר טרי
  • 30 גרם מים
  • 1 כוס מירין או יין לבן מתוק
  • 40 גרם קורנפלור
  • 500 מ"ל מים קרים

לפטריות

  • 4 פטריות פורטובלו

  • 5 פטריות שמפיניון
  • 5 פטריות יער
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום טריות
  • מעט פלפל שאטה יבש
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי (ראו מתכון)
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

להכנת רוטב הטריאקי1מכניסים את כל המרכיבים לסיר (למעט הקורנפלור והמים) ומביאים לרתיחה.

2מבשלים את תכולת הסיר במשך חצי שעה לפחות, עד שמתקבל טעם אחיד ועשיר. אם הרוטב מתוק מדי לטעמכם, ניתן להוסיף רוטב סויה. אם הוא מלוח מדי, אפשר להוסיף כמה כפיות סוכר.

3כאשר הטעם עומד בציפיות שלכם, יוצקים לסיר תערובת של קורנפלור ומים, ומערבבים במהירות בעזרת מטרף, עד לקבלת מרקם חלק. בשלב זה הקורנפלור מסמיך את הרוטב במהירות, מביאים לרתיחה ומכבים. לבסוף מסננים ומצננים.

4רוטב הטריאקי יכול להישמר במקרר למשך חודשים, והוא משתלב נפלא במאכלי דגים, בשר, ירקות וכבדים.

להכנת העוף1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2מתבלים את הכרעיים בשמן זית, מלח ופלפל, ומניחים על תבנית אפייה.

3אופים את העוף בתנור למשך 50 דקות או עד שהוא מזהיב.

410 דקות לפני הוצאת כרעי העוף מהתנור מתחילים להכין את רוטב הפטריות (אפשר כמובן להתחיל עוד קודם לכן ולחמם לפני ההגשה).

להכנת רוטב הפטריות:1חותכים את הפטריות לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מחממים מחבת לחום גבוה. יוצקים למחבת 6 כפות שמן זית ומוסיפים את פרוסות הפטריות. מקפיצים את הפטריות במשך 2 דקות על אש גבוהה, ומוסיפים את השום ומעט פלפל שאטה.

2מוסיפים את רוטב הטריאקי ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים את הטעם במעט מלח ופלפל. בסוף הבישול מוסיפים את עלי הכוסברה.

3כאשר הכרעיים מוכנים, מניחים אותם במחבת ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל ודואגים שפני הנוזלים יגיעו אך ורק לחלקם התחתון של הכרעיים, כדי להשיג את הפריכות של העור ואת הטעם העשיר של הרוטב.

4בשלב ההגשה מכסים את העוף בפטריות ומגישים מיד.

הערה: אם לא הכנתם מבעוד מועד רוטב טריאקי, אפשר להשתמש בסויה מסוג משובח, מעט סוכר וג'ינג'ר.

>> לעודעיקריות https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-d429777af958721006.htm?Partner=interlinkמומלצות לארוחת החג.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il