מתכונים לפסח
קינוחים לפסח
1 מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מעבדים בפולסים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים שוב לקבלת בצק (אם אין מעבד מזון אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).
3 משטחים את הבצק בתבנית התנור מרופדת נייר אפייה ומחוררים במזלג. אופים עד הזהבה, כ-20 דקות. מצננים.
4 בינתיים מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
5 מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה בקערה נפרדת.
6 מוסיפים את הקצפת בהדרגה לקערת הגבינות, ומקפלים.
עוגת גבינה פירורים לפסח | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
7 מפוררים את הבצק שהתקרר בידיים.
8 מפזרים מחצית מהפירורים בתחתית התבנית, ועליהם משטחים את המלית. מפזרים את שאר הפירורים ומעבירים לייצוב של כמה שעות במקרר.
** לעוגה יציבה יותר אפשר להוסיף ג'לטין לתערובת הגבינות.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
חג שמח!