חלה לשבתאביבה של מאסטר שף מציגה לכם את המתכון המושלם שלה להכנת חלה לשבת![]() צילום: אביבה פיבקו |
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1שמים בקערה גדולה את כל החומרים עם 2 כוסות מים, ומתחילים ללוש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא להידבק לידיים. 2לשים 10 דקות. 3מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים להתפחה – שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים קצת. מי שרוצה לעשות הפרשת חלה, זה הזמן: לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, עוטפים בשני ניירות, מברכים וזורקים לפח. 5מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות. 6קולעים מכל 3 חתיכות צמה (בסך הכל שתי חלות), שקצה אחד שלהן עבה והשני דק. מקפלים את הצד הדק מעל החלק העבה ומצמידים היטב. 7מניחים במגש עם נייר אפייה ומברישים בביצה הטרופה. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. 9מתפיחים עוד 20 דקות, ואופים 40 עד 45 דקות. אפשר להכין מהבצק לחמניות או חלות קטנות, ובמקרה הזה לאפות 30 דקות בלבד. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fלחם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9Dמאפים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9Dחלה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%9C%D7%94אביבה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91%D7%94מאסטר שף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8+%D7%A9%D7%A3 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |