המצרכים (30 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה והגבינה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים עד שמתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.2. מערבבים במטרפה ידנית את כל חומרי המלית.3. מכינים את הסמבוסק: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 9 ס"מ.
קורצים עיגולים מהבצק | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
מסלקים שאריות בצק | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
4 ממלאים שק זילוף במלית ומזלפים במרכז כל עיגול.
מזלפים מילוי במרכז כל עיגול | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
5 מקפלים כל עיגול לשניים (לחצי סהר) ומהדקים היטב מסביב.
מקפלים לחצי סהר | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.7. מורחים את הסמבוסק בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
מורחים בביצה טרופה | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
מפזרים מעל שומשום | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
והנה זה בתנועה | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
* סטיילינג: ליאת אוטמזגין הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> וופי פאי לימון של אביבה פיבקו
|