https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות חמאה ביתיות

אם מתחשק לכם בית מוצף בריח משגע, הגעתם למקום הנכון. לחמניות חמאה קלות להכנה שיחוסלו הרבה לפני שתספיקו למרוח בהן משהו טעים

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם09:45
לחמניות חמאה ביתיות. ריח משגע (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (9 מנות):

מרכיבים:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • כפית שמרים יבשים (או 3 כפיות שמרים טריים)
  • כף סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • כפית מלח
  • 75 גרם (¾ חבילה קטנה) חמאה רכה (מוציאים מהקירור שעה לפני או מחממים במיקרו 10 שניות)
  • ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה:

1בקערה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב. מערבבים ליצירת בצק אחיד (אם צריך מוסיפים עוד קמח) ולשים כדקה.

2מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

3מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.

4מוציאים למשטח עבודה ומחלקים את הבצק לתשעה חלקים קטנים. מכסים בנייר אפייה או במגבת ונותנים לבצק מנוחה של 2-3 דקות.

5מעצבים את כדורי הבצק לצורת כדורים ומסדרים אותם במרווחים גדולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6מכסים את כדורי הבצק במגבת מעט לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר שעה נוספת או עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

7מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ויוצרים בכל אחת חריץ קטן בעזרת סכין חדה או מספרי מטבח.

8אופים בתנור במשך 10 דקות ומסובבים מעט את הלחמניות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים 5 דקות נוספות, או עד שהלחמניות הזהיבו יפה ונאפו לחלוטין.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" https://www.mako.co.il/food-tomers-bread?Partner=interlink
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il