בוריקטס גבינההמאפה הבולגרי המפורסם במילוי מעולה של גבינה ותפוח אדמהענת אחירון ואורית חמיאל|"סיפור בולגרי", ידיעות ספרים| פורסם18/04/1015:21 ![]() צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים |
המצרכים (10 מנות):לבצק
למלית
אופן ההכנה:1לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעה. 2מועכים את תפוח האדמה המבושל למחית. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4לאחר צינון הבצק, מחלקים אותו לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית. 5סוגרים ומהדקים את השוליים לצורת סהרון ומניחים את הבוריקיטס בתבנית שטוחה משומנת. 6מברישים את הבוריקיטס בחלבון הביצה ומפזרים מעל שומשום. 7אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ- 20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |