https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחוח ביתי מעולה

זה הזמן לאמץ את הלחוח - הפיתה התימנית האוורירית שהופכת כל מרק לחגיגה, וטעימה להפליא גם בפני עצמה. מתכון של רות אוליבר לקסם התימני שמצליח לערער את מעמדו של הג'חנון

לחוח (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 490 גרם קמח (½3 כוסות) קמח
  • 3 כפות סולת
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 720 מ”ל (3 כוסות) מים פושרים

לטיגון:

  • חמאה מומסת או שמן

אופן ההכנה:

1מכינים את התערובת ומתפיחים: מערבלים את כל חומרי הלחוח במיקסר עם וו גיטרה 8 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת דלילה.

2מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. בחורף זה עשוי לקחת שעתיים.

3מטגנים: משמנים מחבת (עדיף בעלת ציפוי נון-סטיק) בקוטר 24-22 ס”מ במעט חמאה מומסת או שמן.

4נוטלים מעיסת הלחוח המוכנה בעזרת מצקת ויוצקים למחבת חביתית בעובי 1/2 ס"מ.

5מניחים את המחבת על להבה בינונית ומאדים 6 דקות. אפשר לזרז את התהליך על ידי כיסוי המחבת, אבל לא חובה. במהלך ההכנה נוצרות בועות. כשהבצק "מתייבש" והחלק התחתון נעשה חום-זהבהב - הלחוח מוכן.

6מצננים את המחבת על ידי שטיפת חלקה התחתון במים קרים וממשיכים ללחוח הבא.

* אוכלים חם. אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת על בן מארי או מכוסה בתנור.

* המתכון מתוך גיליון 276 שלעל השולחן http://www.hashulchan.co.il/.

>> אל תראו אותנו ככה, בשבוע שעבר אכלנו ג'חנון כמו גדולים https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-5f2bf122556f051006.htm?Partner=interlink
>> אז מה הסיפור של כל השפים עם כוכבי המישלן לארץ? https://www.mako.co.il/food-weekend/Article-2363d2ab8a41151006.htm?Partner=interlink
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il