לחוח ביתי מעולהזה הזמן לאמץ את הלחוח - הפיתה התימנית האוורירית שהופכת כל מרק לחגיגה, וטעימה להפליא גם בפני עצמה. מתכון של רות אוליבר לקסם התימני שמצליח לערער את מעמדו של הג'חנוןרות אוליברhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-35cf7d2d9c8f911006.htm|על השולחן http://www.hashulchan.co.il/| פורסם20/11/1507:26 ![]() צילום: דן לב, על השולחן |
המצרכים (10 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1מכינים את התערובת ומתפיחים: מערבלים את כל חומרי הלחוח במיקסר עם וו גיטרה 8 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת דלילה. 2מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. בחורף זה עשוי לקחת שעתיים. 3מטגנים: משמנים מחבת (עדיף בעלת ציפוי נון-סטיק) בקוטר 24-22 ס”מ במעט חמאה מומסת או שמן. 4נוטלים מעיסת הלחוח המוכנה בעזרת מצקת ויוצקים למחבת חביתית בעובי 1/2 ס"מ. 5מניחים את המחבת על להבה בינונית ומאדים 6 דקות. אפשר לזרז את התהליך על ידי כיסוי המחבת, אבל לא חובה. במהלך ההכנה נוצרות בועות. כשהבצק "מתייבש" והחלק התחתון נעשה חום-זהבהב - הלחוח מוכן. 6מצננים את המחבת על ידי שטיפת חלקה התחתון במים קרים וממשיכים ללחוח הבא. * אוכלים חם. אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת על בן מארי או מכוסה בתנור. * המתכון מתוך גיליון 276 שלעל השולחן http://www.hashulchan.co.il/. >> אל תראו אותנו ככה, בשבוע שעבר אכלנו ג'חנון כמו גדולים https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-5f2bf122556f051006.htm?Partner=interlink>> אז מה הסיפור של כל השפים עם כוכבי המישלן לארץ? https://www.mako.co.il/food-weekend/Article-2363d2ab8a41151006.htm?Partner=interlink![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |