לחמניות שבתלחמניות רכות ומתוקות שיפיצו בבית ריח של שבת - האופציה הבסיסית, הגבינתית והשוקולדיתסמדר ווקנין|מאסטר שף| פורסם10/11/1012:13 ![]() צילום: איה גולן, המטבח של איה |
המצרכים (20 מנות):
למלית הגבינות
למלית השוקולד
אופן ההכנה:אופציה 1: לחמניות לשבת 1לשים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים את הסוכר,השמן והשמרים ומתחילים לזלף את המים כוס אחר כוס עד לקבלת בצק נעים, לא דביק ולא נוקשה. 2מכסים ומניחים בצד להתפחה של 45 דקות או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו. 3כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה, מניחים על השיש ולשים על מנת להוציא את כל הבועות. 4לוקחים כדור בגודל אגרוף, יוצרים נקניק וקושרים. (ניתן גם לקלוע צמה משלושה נקניקי בצק, או להשאיר בצורה כדורית). 5מניחים על תבנית עם נייר פרגמנט, מתפיחים לעוד 10-15 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות. 6מערבבים טוב את החלמון ומברישים את הלחמניות. מפזרים שומשום (אפשר גם זעתר או קימל). 7אופים בערך 15 דקות, יש לעקוב אחר צבע הלחמניה. אופציה 2: לחמניות גבינה 1לוקחים מהבצק הבסיסי כדור בגודל גולה גדולה, פותחים ביד ומניחים בפנים את הגבינה. מכדררים, טובלים בחלמון ושומשום. לוקחים כדור נוסף מהבצק, מכניסים לתוכו גבינה אחרת ומצפים בזעתר, קימל או שומשום. ממשיכים כך עם כל הכדורים. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. נותנים לכדורים לתפוח. 3מכניסים לאפייה עד קבלת צבע זהוב. אופציה 3: מגדל הפתעות 1מכינים את הבצק הבסיסי אך במקום 2 כפות סוכר שמים חצי כוס. 2מכינים 3 סוגי קוביות שוקולד: מריר, חלב ולבן. 3מכינים כדורים מן הבצק ומכניסים לתוכם כל פעם קוביית שוקולד אחרת. 4מחממים תנור ל-180 מעלות. נותנים לכדורים לתפוח. 5מכניסים לאפייה עד קבלת צבע זהוב. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fלחמניות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AAלחם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9Dמאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94מאסטר שף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8+%D7%A9%D7%A3 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |