גריסיני מקלות מלוחיםמאפים קטנים, פריכים ומלוחים - אידיאלי לשימוש בסלטים, מרקים, או סתם לנשנושסהר רפאלhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-207e580d39e6a11004.htm|מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים"| פורסם13/05/1007:55 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (20 מנות):
תוספות לבחירה
לציפוי
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח (תמיד רצוי לנפות קמח הן מבחינת ההלכה והן כדי למנוע היווצרות גושים). מוסיפים את הסוכר, השמרים, האורגאנו והחמאה, מערבבים קלות ומוסיפים מים בהדרגה (יוצקים מעט מים ומערבבים, וחוזר חלילה). 2לשים במשך כ - 7 דקות, מוסיפים את המלח (חשוב מאוד להוסיף את המלח רק בשלב זה, הוספת המלח בשלב מוקדם יותר "הורגת" את השמרים), וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות – עד שמתקבל בצק מעט קשה. מומלץ ללוש לישה חזקה, עד שהבצק מתאחד והופך לקשה אך אלסטי. 3מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, מגלגלים כל כדור לנקניק באורך שווה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. בשלב זה אפשר לשדרג עם תוספות לפי בחירה שמטמיעים לתוך הבצק, דוגמת זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזיליקום או עשבי תיבול אחרים. 4מברישים בחלמון ביצה, ובוזקים מעל קמצוץ מלח גס, צ'ילי גרוס ופרמזן. 5מניחים להתפחה כ 30 דקות, ומחממים תנור ל-170 מעלות. 6אופים בתנור שחומם מראש במשך 17 דקות או עד שהמקלות משחימים. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fמקלות מלוחים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%AA+%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9Dנשנוש https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A0%D7%A9%D7%A0%D7%95%D7%A9אירוח https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%97בהר רפאל https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%94%D7%A8+%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%9C ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |