https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

גריסיני מקלות מלוחים

מאפים קטנים, פריכים ומלוחים - אידיאלי לשימוש בסלטים, מרקים, או סתם לנשנוש

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-207e580d39e6a11004.htm|מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים"| פורסם07:55
גריסוני מקלות מלוחים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 ק"ג קמח

  • ½ כף סוכר
  • 5 כפות שמרים יבשים
  • ½ כף אורגאנו יבש או טרי
  • 100 גרם חמאה ממוסת
  • כף מלח
  • 2 כוסות (500 מ"ל) מי קרח

תוספות לבחירה

  • זיתי טאסוס קצוצים

  • עגבניות מיובשות, קצוצות
  • עלי בזיליקום

לציפוי

  • 1 חלמון להברשה

  • מלח גס
  • 2 כפיות צ'ילי גרוס
  • 4 כפות פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח (תמיד רצוי לנפות קמח הן מבחינת ההלכה והן כדי למנוע היווצרות גושים). מוסיפים את הסוכר, השמרים, האורגאנו והחמאה, מערבבים קלות ומוסיפים מים בהדרגה (יוצקים מעט מים ומערבבים, וחוזר חלילה).

2לשים במשך כ - 7 דקות, מוסיפים את המלח (חשוב מאוד להוסיף את המלח רק בשלב זה, הוספת המלח בשלב מוקדם יותר "הורגת" את השמרים), וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות – עד שמתקבל בצק מעט קשה. מומלץ ללוש לישה חזקה, עד שהבצק מתאחד והופך לקשה אך אלסטי.

3מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, מגלגלים כל כדור לנקניק באורך שווה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. בשלב זה אפשר לשדרג עם תוספות לפי בחירה שמטמיעים לתוך הבצק, דוגמת זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזיליקום או עשבי תיבול אחרים.

4מברישים בחלמון ביצה, ובוזקים מעל קמצוץ מלח גס, צ'ילי גרוס ופרמזן.

5מניחים להתפחה כ 30 דקות, ומחממים תנור ל-170 מעלות.

6אופים בתנור שחומם מראש במשך 17 דקות או עד שהמקלות משחימים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il