https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פשטידת פטריות ומנגולד בקלי קלות

צרת איראן מאחורינו, לפחות לזמן מה, והבראנץ' של שבת יכול לחזור להיאכל בעצלתיים. זאת הפשטידה בשבילו

פשטידת פטריות ומנגולד בקלי קלות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:

  • קופסת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות עבה
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • מעט שמן זית
  • חבילה של עלי מנגולד, חלוטים במים רותחים ומסוננים
  • 3 ביצים גדולות
  • 250 גרם גבינה רכה (ריקוטה/תבור/כנען וכד')
  • גביע (200 מ"ל) יוגורט, לא משנה איזה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חצי כוס (120 מ"ל) חלב רגיל
  • 3-4 כפות גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה, קשקבל, צהובה רגילה או איזה שיש בבית)
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות קמח לבן רגיל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.

2מחממים במחבת מעט שמן זית ומקפיצים את הפטריות עם הבצל הירוק רק עד לריכוך קל. אל תהרגו אותם לגמרי.

3מוסיפים את המנגולד ומסירים מהאש.

4טורפים בקערה גדולה ביצים, גבינה רכה, יוגורט, שום כתוש, חלב ו-2 כפות גבינה צהובה מגוררת. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

5מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מעבירים את הירקות פנימה ומערבבים מעט.

6מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ואופים 45-50 דקות.

המתכון פורסם לראשונה במאי 2022

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il