1 הבצק: מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד, ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
>> מתכונים לשבועות
2 מכינים את המלית: קולים את החציל על רשת שמונחת על אש גלויה. קולפים וקוצצים את בשר החציל דק. מערבבים עם כל יתר חומרי המלית.
3 הרכבת המנה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-2 מ"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס או כלי עגול אחר.
4 שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים וסוגרים. מסדרים בתבנית.
5 מושחים את הבורקיטס בחלמון הטרוף ומפזרים שומשום.
6 אופים כ-20 דקות, או עד שהבוריקיטס משחימים.
*מומלץ להגיש עם יוגורט ועם סלט עגבניות חריף (עגבניות בשלות, פלפל חריף ושום).