חלת דבש הכי יפה שישחגי תשרי הם הזמן היפה ביותר לחלות דבש, ומאחר שאנחנו עדיין בתוך האירוע שנקרא "תקופת החגים" - נראה לנו שראוי שתביאו לסוכה חלה מוציאת עיניים (שימו לב לקישור למדריך הקליעה המלא בהוראות ההכנה)חן שוקרון|mako אוכל| פורסם28/09/2308:55 ![]() צילום: חן שוקרון, mako אוכל |
המצרכים :
לזיגוג:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים סוכר, ביצים, שמן ודבש ולשים בעזרת וו הלישה. 2מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים פושרים - בכל פעם כף אחת - עד לקבלת בצק רך מאוד. לשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק דביק במקצת. משמנים קערה במעט שמן, יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים אותו בקערה על מנת שישומן היטב. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי. 3קולעים מהבצק חלות לפי ההסבר (ההסבר המפורט נמצא כאן https://www.mako.co.il/food-weekend/Article-42129669e7f5841006.htm?Partner=interlink), מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-40 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175. 4אופים את החלות למשך 25-30 דקות ועד לקבלת צבע זהוב. 5בזמן האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים. עם צאת החלות מהתנור ובעודן חמות מברישים אותה בזיגוג הדבש. מפזרים מיד את הסוכר הגבישי. מצננים על גבי רשת. הערות חשובות: - כמות הבצק מספיקה להכנת 3-4 חלות. לכמות קטנה יותר, אפשר לחלק את הכמות בחצי. - כדי לקבל חלה לא מתוקה, מוותרים על זיגוג הדבש ועל הסוכר הגבישי, ובמקומם מברישים את החלה בביצה טרופה מדוללת בכף מים רגע לפני האפייה. אם רוצים מפזרים שומשום/קצח או פרג על זיגוג הביצה. - כדי להפוך את החלות לטבעוניות, מחליפים את הדבש בכמות זהה של סילאן. מוותרים על הביצים בבצק. - החלות במיטבן ביום ההכנה. ניתן להכין מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |