מאפה קינמון חורפיהחורף אומנם עדיין לא מכה במלוא עוזו, אבל הטמפרטורות כבר מחייבות התעטפות רצינית בשמיכה? המאפה הזה, שהוא בין לחם לעוגת שמרים, ישמש יופי של שמיכה לנשמה למי שמעדיף את המאפים שלו קצת פחות מתוקיםקרן אגםhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e80be5d4523a351006.htm|mako אוכל| פורסם19/12/1907:09 ![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (לתבנית לחם או אינגליש קייק רב פעמית):
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים. 2מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ומוסיפים סוכר, חמאה רכה וביצים. 3מוסיפים את החלב תוך כדי לישה לאט לאט. מתחילים בשליש כוס וממשיכים עד שמתקבל כדור בצק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-8 דקות. >> לבלוג של קרן אגם https://kerenagam.co.il/ מאפה קינמון פרוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 5מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט להוצאת אוויר. 6מרדדים את הבצק למלבן צר וארוך בעובי חצי ס"מ (הרוחב של המלבן צריך להיות כאורך התבנית). 7מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת. מערבבים בקערה סוכר וקינמון ומפזרים באופן אחיד על הבצק. 8מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה מהצד הצר של המלבן, כך שתוכל להיכנס בקלות לתבנית. 9משמנים את התבנית ומכניסים בזהירות את הרולדה. מכסים שוב בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעה וחצי. 10מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את הרולדה בביצה טרופה. 11אופים כ-55 דקות, עד שהרולדה שחומה למראה. מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים. * הרולדה במיטבה ביום האפייה אך ניתן לשמור אותה כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד והיא תישאר טרייה גם למחרת. * לגרסת פרווה: ממירים את החמאה שבבצק בשליש כוס שמן ואת החלב במים. למלית משתמשים במעט שמן קנולה במקום חמאה מומסת. * אפשר להוסיף למלית הסוכר והקינמון אגוזים קצוצים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |