https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מאפה קינמון חורפי

החורף אומנם עדיין לא מכה במלוא עוזו, אבל הטמפרטורות כבר מחייבות התעטפות רצינית בשמיכה? המאפה הזה, שהוא בין לחם לעוגת שמרים, ישמש יופי של שמיכה לנשמה למי שמעדיף את המאפים שלו קצת פחות מתוקים

מאפה קינמון חורפי (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (לתבנית לחם או אינגליש קייק רב פעמית):

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 ביצים גודל L
  • חצי כפית מלח דק
  • שליש-חצי כוס חלב פושר

למלית:

  • 20 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 2 וחצי כפות קינמון

לציפוי:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.

2מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ומוסיפים סוכר, חמאה רכה וביצים.

3מוסיפים את החלב תוך כדי לישה לאט לאט. מתחילים בשליש כוס וממשיכים עד שמתקבל כדור בצק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-8 דקות.

>> לבלוג של קרן אגם https://kerenagam.co.il/

מתכונים לסופגניות, מישהו?https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-4f23fa83e0c3431006.htm?Partner=interlink

לביבות? https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-ab5d01f65e5bc21004.htm?Partner=interlink

מאפה קינמון פרוסמאפה קינמון פרוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט להוצאת אוויר.

6מרדדים את הבצק למלבן צר וארוך בעובי חצי ס"מ (הרוחב של המלבן צריך להיות כאורך התבנית).

7מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת. מערבבים בקערה סוכר וקינמון ומפזרים באופן אחיד על הבצק.

8מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה מהצד הצר של המלבן, כך שתוכל להיכנס בקלות לתבנית.

9משמנים את התבנית ומכניסים בזהירות את הרולדה. מכסים שוב בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעה וחצי.

10מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את הרולדה בביצה טרופה.

11אופים כ-55 דקות, עד שהרולדה שחומה למראה. מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

* הרולדה במיטבה ביום האפייה אך ניתן לשמור אותה כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד והיא תישאר טרייה גם למחרת.

* לגרסת פרווה: ממירים את החמאה שבבצק בשליש כוס שמן ואת החלב במים. למלית משתמשים במעט שמן קנולה במקום חמאה מומסת.

* אפשר להוסיף למלית הסוכר והקינמון אגוזים קצוצים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il