מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביהכמה יופי יכול להיות במאפה אחד? אינסוף, לפחות. כמה עבודה צריך בשביל להגיע לזה? כלום וקצת. ולמי תודה? למי שהמציא את בצק העלים וגם לרותם ליברזון, כמובן
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, את קוביות העגבנייה ואת השום וממשיכים לטגן עוד 3-2 דקות, עד שהעגבניות רכות אך עדיין נגיסות. מוסיפים מלח ומצננים לחלוטין. 2 מבשלים את הלוביה בסיר עם מים רותחים 4-5 דקות, עד שהיא כמעט רכה לגמרי. מסננים. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
לפני האפייה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ואחריה! | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
3 מחממים תנור ל-210 מעלות. פותחים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 ס"מ. מסדרים את תערובת העגבניות הקרה על כל הבצק תוך כדי שמירה על שוליים נקיים של 2 ס"מ. מסדרים מעל את הלוביה בשורה אחידה. 4 מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה וזורים שומשום. 5 אופים 25 דקות, או עד שהמאפה מוכן והשוליים זהובים ותפוחים.
|