1מכינים מיץ רימונים: סוחטים רימונים במסחטת מיץ. אם אין מסחטה, משחררים את הגרעינים מהפרי ומעבירים לסיר. מוזגים עליהם מים קרים עד כיסוי, מביאים לרתיחה ואחריה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. מסננים את הנוזל וזורקים את הגרעינים.
2מכינים את הסירופ: מודדים את כמות המיץ שיצא לכם בכוס מדידה ושופכים בחזרה לסיר. מוסיפים כמות זהה של סוכר. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים על אש קטנה עד לצמצום, כ-20-25 דקות. ניתן להוסיף לפני הרתיחה גם רבע כוס יין אדום לשדרוג הטעם.
3כשהנוזל מתקרר הוא מסמיך ונעשה לסירופ צמיגי אטום ומתוק. מוזגים לבקבוק או צנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.
אל תבלבלו את הגרנדין עם רכז רימונים. אפשר לשתות אותו עם מים או סודה, או להוסיף לו ג'ינג'ר אייר ולקרוא לו שירלי טמפל. הוא יכול לשמש בסיס לקוקטיילים, או תוספת לקינוחים כמו מלבי.
* המתכון באדיבות הבלוגפתיתים