אוכל
אוכל
מיני הדר משקאות

גרנדין

סירופ רימונים סמיך שמשמש כבסיס לקוקטיילים ומשתלב נהדר גם בקינוחים. מושלם גם כתרכיז שתיה - פשוט להוסיף מים או סודה ולשתות

|פתיתים| פורסם10:57
גרנדין (צילום: גל, פתיתים)
צילום: גל, פתיתים
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 3 רימונים
  • סוכר (תלוי בכמות המיץ)
  • מים
  • רבע כוס יין אדום (אופציה)

אופן ההכנה:

1מכינים מיץ רימונים: סוחטים רימונים במסחטת מיץ. אם אין מסחטה, משחררים את הגרעינים מהפרי ומעבירים לסיר. מוזגים עליהם מים קרים עד כיסוי, מביאים לרתיחה ואחריה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. מסננים את הנוזל וזורקים את הגרעינים.

2מכינים את הסירופ: מודדים את כמות המיץ שיצא לכם בכוס מדידה ושופכים בחזרה לסיר. מוסיפים כמות זהה של סוכר. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים על אש קטנה עד לצמצום, כ-20-25 דקות. ניתן להוסיף לפני הרתיחה גם רבע כוס יין אדום לשדרוג הטעם.

3כשהנוזל מתקרר הוא מסמיך ונעשה לסירופ צמיגי אטום ומתוק. מוזגים לבקבוק או צנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.

אל תבלבלו את הגרנדין עם רכז רימונים. אפשר לשתות אותו עם מים או סודה, או להוסיף לו ג'ינג'ר אייר ולקרוא לו שירלי טמפל. הוא יכול לשמש בסיס לקוקטיילים, או תוספת לקינוחים כמו מלבי.

* המתכון באדיבות הבלוגפתיתים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il