
עוגת חתונה פיסטוקמבחוץ: ציפוי פיסטוק ושושנים חגיגי ומושקע עם תוספת של הומור מלמעלה, מבפנים: עוגת פיסטוק עשירה עם קרם רימונים וקרם חמאה ורויאל אייסינג שסוגר את כל הסיפור. במילה אחת: מושלמתשי גולן וניצן קריבין|בייק אוף ישראל| פורסם13/03/1610:23 ![]() צילום: דניאל בר און, mako אוכל |
המצרכים :לעוגת פיסטוק:
לקרם רימון:
לקרם חמאה ירוק:
לעיצוב העוגה:
לרואיל אייסינג:
אופן ההכנה:1הכנת העוגה: משמנים ומקמחים שלושה רינגים ועוטפים את התחתית בנייר אפייה ונייר כסף (אפשר לחלק את החומרים לשלושה, ובכל פעם להכין עוגה אחת). בקערת מיקסר מערבבים עם וו גיטרה את הקמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את החמאה, עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפים לאט את הביצים, החלב ומחית הפיסטוק ולבסוף את צבע המאכל ומערבבים עד שאחיד. יוצקים את הבלילה לרינגים ואופים כ-30 דקות. מוציאים מהתנור, מחלצים מהרינגים ומכניסים למקפיא. 2מכינים את הקרם (גם כאן, אפשר להכין את כל הכמות יחד או לחלק לשלוש): מקציפים בקערת מיקסר את החמאה במשך כמה דקות עד שהיא אוורירית ובהירה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את אבקת הסוכר, ולאחר מכן את הרימון והשמנת. בסוף מוסיפים את צבע המאכל. ממשיכים להקציף עד שאחיד. 3הרכבת העוגה: צובעים בצק סוכר בגוון הירוק הכהה ביותר. משאירים מעט ירוק כהה בצד, מוסיפים מעט לבן ומערבבים לצבע אחיד. בכל פעם משאירים חלק בצד עד שנוצר רצף צבעים מירוק כהה לירוק בהיר. 4מוציאים את העוגות בעלות אותו קוטר מהמקפיא (במידה והן לא ישרות - מיישרים עם סכין ארוכה משוננת) ומורחים קרם על כל אחת. מניחים אחת על השנייה ומצפים בקרם. מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה לכל העוגות. לאחר שהקרם מתקשה מעט, מצפים את כל העוגות בבצק סוכר לבן. 5בכל העוגות פרט לעליונה נועצים מספר שיפודים עבים במרכז העוגה ומניחים מעל משטח קרטון במרכז. לאחר שיש שיפודים בכל העוגות, מניחים את העוגות אחת על השנייה לפי קוטר. 6קישוט העוגה: מכינים רויאל אייסינג: בקערת נירוסטה מערבבים 2 חלבונים עם 500-700 גרם אבקת סוכר עד ליצירת מרקם סמיך ודביק. מרדדים חתיכה קטנה של הבצק הבהיר ביותר וחותכים לשתי רצועות עם גלים. 7מדביקים בעזרת שכבת רויאל אייסינג דקה את הרצועה הבהירה בראש העוגה, פותחים מעט את הרצועה בעזרת כלי בצק סוכר ליצירת מראה של גלים. חוזרים על הפעולה במורד כל העוגה בהדרגה עד לצבע הכהה ביותר בתחתית. 8מכינים פרחים, עלים, ורגלי חתן כלה. 9מכינים קרם חמאה ירוק: מקציפים בקערת מיקסר את החמאה במשך מספר דקות עד שהיא אוורירית ובהירה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את אבקת הסוכר, ולאחר מכן את השמנת ותמצית הווניל. בסוף מוסיפים את צבע המאכל (טיפה אחת. גוון הכי בהיר שניתן). ממשיכים להקציף עד שאחיד. 10קישוט פרח בראש העוגה: בעזרת צנתר עלה מזלפים פרח על ראש העוגה. מתחילים ממרכז העוגה ומתקדמים לצדיה. 11מסיימים את ההרכבה: מוסיפים את רגלי החתן והכלה, את הפרחים והעלים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים. תגיות:עוגת חתונה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |