אוכל
אוכל

עוגת חד קרן חגיגית

האם מדובר בעוגה הכי יפה שראינו אי פעם? לא נכחיש. עוגת החד קרן שהכין עידן מבייק אוף היא העוגה המושלמת להכין לכל יומולדת, ואין מי שלא יתרגש מהעוגה הגבוהה והיפה הזו

|בייק אוף ישראל| פורסם16:22
עוגת חד קרן חגיגית (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.8337reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה:

  • 6 חלבונים
  • קורט מלח
  • 200 גרם סוכר
  • 6 חלמונים
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידה מחצי לימון
  • חצי כפית וניל
  • 220 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה

לסירופ סוכר:

  • 240 מ"ל מים
  • 200 גרם סוכר
  • גרידה מחצי תפוז

לנשיקות ולגנאש:

  • 100 גרם חלבונים
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר לגנאש
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה לגנאש

לקרם תות:

  • 500 גרם גלידן
  • 250 גרם מחית תות

לקישוט:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • צבעי מאכל לפי הצבעים שרוצים
  • קרן זהב מבצק סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את העוגה: מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנית תבניות או רינגים עגולים, 2 בקוטר 20 ס"מ ו-2 בקוטר 22 ס"מ.

2מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להווצר קצף לבנבן מוסיפים סוכר בהדרגה.

3בקערית קטנה טורפים חלמונים, גרידת לימון, מיץ לימון ו-וניל לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול איטי. ממשיכים עד שאחיד.

4מנפים קמח ואבקת אפייה פנימה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5יוצקים את הבלילה לתוך התבניות, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.

6מכינים את סירופ הסוכר: מחממים בסיר קטן את המים, הסוכר וגרידת התפוז עד שכל הסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט.

7מכינים את הנשיקות: מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב. מוסיפים צבעי מאכל שרוצים, מזלפים נשיקות על נייר אפייה ואופים כשעה ורבע ב-100 מעלות.

8מכינים את הקרם: מקציפים יחד גלידן ומחית תות לקרם אחיד.

9מכינים את הגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה לקבלת קרם אחיד.

10מכינים את הקצפת לציפוי. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מחלקים לקערות וצובעים כל קערה בצבע אחר, לפי הצבעים שרוצים.

11מרכיבים את העוגה. מניחים על קרטון או צלחת שכבת עוגה אחת בקוטר 22 ס"מ, מספיגים אותה במעט סירופ ומורחים קרם תות. ממשיכים ככה עם כל שאר השכבות (קודם הגדולות ואחרי זה הקטנות. מצפים את העוגה בקצפת הצבעונית ומיישרים. מקשטים מעל עם הנשיקות ומניחים קרן מבצק סוכר. מזלפים את הגנאש בין שני הגדלים ונותנים לו למזוג קצת בצדדים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il