
טארט ערמוניםאם אתם מכירים את קינוח המון בלאן הצרפתי, הטארט הזה הוא גרסה מודרנית שלו, שמוסיפה גם פחזניות ממולאות בקרם מנדרינה מפתיע. אוהבים ערמונים? זה הקינוח שלכםתום יצחקי|בייק אוף ישראל| פורסם09/04/1812:58 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק הפריך:
לקרם שקדים:
למוס ערמונים וספגטי ערמונים:
לפחזניות ולציפוי הפריך:
לקרם מנדרינות:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק הפריך: מחממים תנור ל-170 מעלות. 2במעבד מזון מערבבים יחד חמאה, סוכר ושקדים. מוסיפים את הביצה וטוחנים. מוסיפים את הקמח וטוחנים בפולסים לקבלת בצק. מרדדים לעלה דק ומקררים במקרר כחצי שעה. מפרדים עם הבצק תחתית של רינג עגול בקוטר 20 ס"מ, ואופים בתנור כ-15 דקות עד השחמה קלה מאוד. 3מכינים קרם שקדים: טוחנים יחד אחת החמאה, הביצים, אבקת השקדים והסוכר. מורחים את התערובת על בצק הטארט ואופים עוד כ-10 דקות. 4מכינים מוס ערמונים: מקציפים הכל חוץ מהג'לטין והמים יחד. מערבבים בצד את הג'לטין והמים, משהים כ-10 דקות וממיסים במיקרוגל. מוסיפים לתערובת המוקצפת ומקציפים עוד כמה שניות. מעבירים לרינג בקוטר 18 ס"מ ומקפיאים. 5מכינים ספגטי ערמונים: מערבבים יחד את קרם הערמונים, מחית הערמונים ואבקת הסוכר. מסננים במסננת ומעבירים לשק זילוף עם צנטר ספגטי. 6מכינים פחזניות: בסיר קטן מבשלים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה עד לרתיחה. מערבבים פנימה את הקמח וממשיכים לבשל עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מעבירים את הבצק למיקסר, מערבלים ומוסיפים את הביצים אחת אחת. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על תבנית תנור עם נייר אפייה פחזניות עגולות 7מכינים את הציפוי לפחזניות: מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והביצה לבצק אחיד. מרדדים לעלה דק, מקררים מעט וקורצים עיגולים בגודל הפחזניות. מניחים עיגול על כל פחזניה ואופים בתנור כ-15 דקות עד שהפחזניות שחומות. 8מכינים קרם מנדרינה: מבשלים את כל מרכיבי הקרם חוץ מהג'לטין והמים עד ל-84 מעלות. מערבבים את הג'לטין והמים בקערה קטנה ומשאירים בצד ל-10 דקות. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לקרם. מערבבים ומעבירים לקירור. מזלפים לתוך הפחזניות. 9מרכיבים את העוגה: מזלפים את מוס הערמונים מעל הבצק וקרם השקדים. מזלפים מעל את ספגטי הערמונים ומסדרים בצד את הפחזניות. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |