אוכל
אוכל

לחמניות דאבו אתיופיות

הנה מאכל שעוד לא הכרתם: לחמניות דאבו מהמטבח האתיופי שאוכלים עם גבינה מיוחדת וחריף בצד. חובה לנסות

|בייק אוף ישראל| פורסם22:40
לחמניות דאבו (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.867reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 700 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח
  • שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית סוכר
  • 100 מ"ל שמן
  • 250 מ"ל מים פושרים

לגבן:

  • 1 ליטר חלב
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה או אשל

לחריף:

  • 6 פלפלים ירוקים חריפים
  • 3 שיני שום

אופן ההכנה:

1מכינים את הדאבו: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מניחים במיקסר את הרמח, השמרים, אבקת האפייה, המלח, הפלפל, הפפריקה, הכורכום והסוכר ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את המים והשמן ולשים 4 עד 5 דקות. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח.

3יוצרים מהבצק צורות של לחמניות קטנות (אפשר בתבניות מאפינס) ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק שחום.

4מכינים את האגווט (הגבינה): שמים את כל החומרים בסיר ומחממים על להבה גבוהה במשך 10 עד 15 דקות, או עד להתגבשות הגבן.

5מכינים את החריף: שמים במעבד מזון את הפלפל והשום וטוחנים. מגישים הכל ביחד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il