
לחמניות דאבו אתיופיותהנה מאכל שעוד לא הכרתם: לחמניות דאבו מהמטבח האתיופי שאוכלים עם גבינה מיוחדת וחריף בצד. חובה לנסותעידן שחר ואלירן ראובן|בייק אוף ישראל| פורסם16/04/1822:40 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
לגבן:
לחריף:
אופן ההכנה:1מכינים את הדאבו: מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מניחים במיקסר את הרמח, השמרים, אבקת האפייה, המלח, הפלפל, הפפריקה, הכורכום והסוכר ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את המים והשמן ולשים 4 עד 5 דקות. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח. 3יוצרים מהבצק צורות של לחמניות קטנות (אפשר בתבניות מאפינס) ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק שחום. 4מכינים את האגווט (הגבינה): שמים את כל החומרים בסיר ומחממים על להבה גבוהה במשך 10 עד 15 דקות, או עד להתגבשות הגבן. 5מכינים את החריף: שמים במעבד מזון את הפלפל והשום וטוחנים. מגישים הכל ביחד. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |