אוכל
אוכל
מדור בישול איטי

אורז עם שעועית שחורה על מצע תפוחי אדמה

מחפשים תוספת מקורית לארוחה? שדרגו את האורז המוכר

|פורום המתכונים של תפוז| פורסם13:21
אורז עם שעועית וצימוקים (צילום: פירגה, טועמים במטבח)
צילום: פירגה, טועמים במטבח
Rating:4.613reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 תפוחי אדמה מקולפים, פרוסים עבה לאורך

  • 1 כוס אורז
  • 1 כוס פתיתים (אורז קצר)
  • 2 כוסות שעועית שחורה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • מלח, כורכום, פפריקה אדומה
  • חבילה פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1משרים את השעועית השחורה במים ללילה. מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, או עד לריכוך. מסננים.

2שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים דק.

3מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הצימוקים ו-2 סוגי האורז וממליחים מעט. מבשלים על הלהבה הכי קטנה בסיר מכוסה בדיוק 10 דקות, ומסננים.

4מערבבים את האורז עם השעועית והפטרוזיליה ומתבלים. טועמים ומשפרים תיבול.

5מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר או מחבת עמוקה עם 2 כפות שמן וכורכום. מטגנים כ-2 דקות, ומדי פעם מזיזים את תפוחי האדמה כדי שלא יידבקו לתחתית.

6ממליחים מעט את תפוחי האדמה, ומפלפלים אם רוצים.

7מפזרים מעל לתפוחי האדמה את תערובת האורז ומיישרים. שופכים את השמן משקים מלמעלה בעזרת כף באופן שווה.

8מכסים את הסיר, ומבשלים שעה על האש הכי הכי קטנה.

9בודקים שהאורז רך, ומסירים מהאש.

הערות חשובות:1שימו לב, אין מים במתכון. 2. השעועית סופחת המון מים תוך כדי בישול. שימו לב שנשארים לה מספיק מים, והוסיפו מים רותחים אם צריך. 3. את השעועית שנשארה אני שומרת בשקית ניילון בפריזר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il