1 מכינים את הבסיס: טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהתערובת מקבלת מרקם של חול רטוב.
2 מפזרים את התערובת ישירות על צלחת ההגשה (תבנית בקוטר 22 ס"מ), מהדקים את הפירורים היטב ויוצרים שכבה שטוחה בעובי אחיד (גם על הדפנות).
לחלק למנות אישיות איך שרוצים | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
בין טירמיסו לעוגת ביסקוויטים. קינוח לוטוס מסקרפונה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והווניל עד לקקבלת קצפת רכה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים בעדינות עד שמתקבל קרם אחיד ויציב (נזהרים לא לערבב יותר מדי).
4 יוצקים את הקרם במרכז התבנית מעל שכבת הפירורים ומשטחים בעזרת כף או מרית (אם רוצים לקשט את השוליים בשברי עוגיות לוטוס - משאירים את השוליים חשופים כדי שהעוגיות יישארו קראנצ'יות).
5 מכינים את שכבת הציפוי: מחממים קלות את ממרח הלוטוס (10–15 שניות במיקרוגל) עד שהוא נוזלי, אבל לא רותח.
6 יוצקים את הלוטוס מעל שכבת הקרם באיזו צורה שרוצים: בפסים, בשפריצים או בשכבה דקה. מקשטים בשברי עוגיות לוטוס.
* ניתן להגיש מיד, או לקרר 30 דקות להתייצבות קלה.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!