
המצרכים :
אופן ההכנה:1צולים את החציל על אש גלויה או על פלנצ'ה עד שהוא רך לגמרי וחרוך. 2מקלפים את החציל בזהירות ושומרים כמה חתיכות קליפה חרוכה (להוספת טעם). 3מחממים תנור ל-160 מעלות. 4חוצים את עגבניות השרי, מערבבים עם כף שמן זית ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור 25 דקות. 5מניחים את החציל על צלחת רחבה ומשטחים אותו מעט. מפזרים עליו את העגבניות הצלויות, הבצל הירוק והאורגנו ומתבלים במלח ופלפל. 6מזלפים מעל את שמן הזית הנותר ומפוררים את גבינת העיזים. חציל צלוי עם גבינת עיזים - על הצלחת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהמתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב -בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב ביום או תחליפים. תגיות:חצילים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |