אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

חציל צלוי עם גבינת עיזים

כשרוצים ללכת על בטוח עם מנה מזינה וטעימה שקל וזריז להכין, מכינים סלט חצילים: חורכים חציל גדול, מוסיפים עגבניות צלויות, גבינת עיזים ותיבול, ומקבלים מנה שתמיד תהיה הראשונה להתחסל. הכי פשוט והכי טעים

|mako אוכל| פורסם07:22
חציל צלוי עם גבינת עיזים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.250reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חציל בלאדי, או חציל רחב
  • 10 עגבניות שרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • רבע כוס עלי בזיליקום/אורגנו
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת עיזים, מפוררת

אופן ההכנה:

1צולים את החציל על אש גלויה או על פלנצ'ה עד שהוא רך לגמרי וחרוך.

2מקלפים את החציל בזהירות ושומרים כמה חתיכות קליפה חרוכה (להוספת טעם).

3מחממים תנור ל-160 מעלות.

4חוצים את עגבניות השרי, מערבבים עם כף שמן זית ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור 25 דקות.

5מניחים את החציל על צלחת רחבה ומשטחים אותו מעט. מפזרים עליו את העגבניות הצלויות, הבצל הירוק והאורגנו ומתבלים במלח ופלפל.

6מזלפים מעל את שמן הזית הנותר ומפוררים את גבינת העיזים.

חציל צלוי עם גבינת עיזים - על הצלחתחציל צלוי עם גבינת עיזים - על הצלחת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב -בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב ביום או תחליפים.

תגיות:חצילים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il