אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

מרק עדשים כתומות וגזר

מנה שכיף לאכול בחורף. עשירה בטעמים וקלה להכנה

|ביסטרו דוד המלך| פורסם16:35
מרק עדשים
Rating:4.5294reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 6 כפות שמן
  • 4 גזרים, חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בצל, חצוי ופרוס לחצאי טבעות
  • כיכר לחם שחור
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים.

2שמים בסיר שלוש כפות שמן, מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים דקה על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך אך לא משחים.

3מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים).

4במקביל, מחממים היטב עוד שלוש כפות שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, יחד עם השמן שנותר במחבת.

5פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות קטנות ומניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק.

6סוחטים מיץ לימון מלמעלה, ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il