אוכל
אוכל
מתכונים קלים עד חצי שעה

הכל בסיר אחד: עוף בוכארי עם אורז ופטריות

ריכזנו את כל האהבות שלנו בצלחת: מעמידים סיר אחד ומקבלים ארוחה למופת

|mako| פורסם07:00
60-60: עוף ואורז - מוכן (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:4.5133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • רבע כוס שמן, לטיגון
  • 3 כרעיים, מחולקות ונקיות
  • קופסת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3 גזרים חתוכים לג'וליאנים או לקוביות קטנות
  • 2 בטטות חתוכות לג'וליאנים או לקוביות קטנות
  • חופן אפונה (אפשר קפואה)
  • 2 כוסות אורז
  • מלח, פלפל שחור, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית וקצת פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1מרתיחים מים ושופכים על האורז.

2מטגנים את העוף בסיר גדול ומוציאים לצלחת נפרדת.

3באותו סיר, עם אותו שמן, מטגנים את השום והפטריות כ-5 דקות.

4מחזירים את העוף לסיר (על הפטריות) ומתבלים במעט מלח, פלפל ופפריקה.

5מפזרים את הגזר, הבטטה והאפונה, סוגרים את הסיר ומניחים לאידוי של כרבע שעה.

6מסננים את האורז ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח, פלפל, כורכום, כמון וכפית פפריקה ומוסיפים מים עד לכיסוי האורז. מביאים לרתיחה.

7מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהמים נספגים באורז. מנמיכים את האש עוד יותר (ללהבה הקטנה ביותר), מניחים נייר מגבת בין הסיר למכסה ומבשלים עוד שעה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il