אוכל
אוכל

מתכון: עוגת שוקולד של הבייקרי

כמה חיכינו שהמתכון הזה לעוגת שוקולד של הבייקרי ייפול לידינו. טעמי שוקולד, מרקם לח ורך וציפוי עבה ונדיב של גנאש שוקולדי עשיר וטעים שבא לנו לאכול כל יום בלי קשר לפסח

|mako אוכל| פורסם12:01
עוגת שוקולד בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל, בייקרי)
צילום: עידית בן עוליאל, בייקרי
Rating:4.5361reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

  • 250 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)
  • 500 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 12 ביצים, מופרדות
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 40 גרם (שליש כוס) קורנפלור

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

2מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.

3בקערה נקייה מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.

4מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים" שנופלים בעדינות). מקפלים לתוך תערובת השוקולד.

5יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות, עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות.

6מכינים גנאש: ממיסים במיקרו את השמנת והשוקולד, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ושופכים על העוגה.

7מגישים בטמפרטורת החדר.

>> כל הקינוחים לפסח

>> כל המתכונים לפסח

*העוגה תישמר במקרר עד 4 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il