
מתכון: עוגת שוקולד של הבייקריכמה חיכינו שהמתכון הזה לעוגת שוקולד של הבייקרי ייפול לידינו. טעמי שוקולד, מרקם לח ורך וציפוי עבה ונדיב של גנאש שוקולדי עשיר וטעים שבא לנו לאכול כל יום בלי קשר לפסחבייקרי|mako אוכל| פורסם14/03/1812:01 ![]() צילום: עידית בן עוליאל, בייקרי |
המצרכים :לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
לגנאש:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה. 2מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד. 3בקערה נקייה מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. 4מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים" שנופלים בעדינות). מקפלים לתוך תערובת השוקולד. 5יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות, עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות. 6מכינים גנאש: ממיסים במיקרו את השמנת והשוקולד, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ושופכים על העוגה. 7מגישים בטמפרטורת החדר. *העוגה תישמר במקרר עד 4 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |