mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת חורפית שתמשיכו לחשוב עליה כל השבוע

מהקציצות המדויקות של אמא שושנה, דרך פירה עדשים מפתיע וירקות שורש בתיבול מדויק ועד עוגת תפוזים שחוסכת עבודה במקום שלא העלינו בדעתנו שאפשר. ככה פותחים שבת כמו שצריך

ירדן וייס
mako
פורסם:
קציצות ערמונים של אמא שושנה
קציצות חגיגיות ברוטב בצל מקורמל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

קציצות ערמונים של אמא שושנה

מתכון של שף אביב משה שהולך איתנו כבר שנים. במקור קיבלנו אותו ללא כמויות מדויקות של תבלינים, אבל עם הזמן למדנו מה הכמויות הנכונות לנו - והוספנו אותן למתכון לשימוש הכלל. ככה אין סיכוי שהמנה הזאת לא תצליח לכם, וכשהיא מצליחה - מדובר באחת ממנות הקציצות הכי טעימות שיש.

פירה עדשים כתומות
פירה עדשים כתומות | צילום: אורי שביט, mako אוכל

פירה עדשים כתומות

להכין פירה תפוחי אדמה בגרסה פרווה זו משימה לא פשוטה (אף שאפשרית!), לכן הרשינו לעצמנו לנדוד לכיוון הפירה הקצת אחר הזה, המבוסס על עדשים כתומות. קצת שמן זית ותיבול של מלח, פלפל, כורכום ופפריקה מתוקה - ביחד עם תפוח אדמה אחד שבכל זאת משתחל למסיבה - ומתקבלת מנה רכה, טעימה, מזינה, שביחד עם הקציצות מלמעלה יוצרת חתיכת עונג שבת.

ירקות שורש צלויים בשמן זית
ירקות שורש צלויים בשמן זית | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

ירקות שורש צלויים

כשזורקים ירקות לתנור עם כמות יפה של שמן זית וקצת מלח - זה תמיד יוצא טעים. ובכל זאת, בשישי הקרוב אנחנו מתכוונים להשקיע קצת יותר, וללכת על המתכון הזה, שדורש ירקות קצת פחות טריוויאליים מהקישואים והברוקולי הקבועים שלנו, וגם מצמיד להם תיבול מדויק. אז מה יש לנו כאן? גזר, בצלי שאלוט, שיני שום, שורשי פטרוזיליה וסלרי ובייבי כרישה (אתם כמובן יכולים לגוון כרצונכם), בתיבול של לימון, עלי זעתר וכמובן כמות יפה של שמן זית. תודו שזה נשמע ליגה אחרת.

סלט חורף טעים ומרשים
סלט חורף טעים ומרשים | צילום: יעל קצב, mako
פרסומת

סלט חורף

אם בקיץ אנחנו אוהבים לדהור על העגבניות, שבדיוק בשיאן, בחורף אנחנו אוהבים לפנות את מרכז הבמה לעלים הירוקים, האבוקדו שחזר להתאזרח אצלנו דרך קבע, וגם לתפוזים והתותים, שהופכים את הסלט הזה למיוחד במינו.

עוגת תפוזים מתפוז שלם
עוגת תפוזים מתפוז שלם | צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוגת תפוזים מתפוז שלם

ואם בתפוזים עסקינן, הרשו לנו לחגוג לרגע על המתכון של העוגה הזאת, שלא מצפה מאיתנו לגרר לתפוז את הקליפה ואז לסחוט אותו - אלא מבקש פשוט לטחון את התפוז בשלמותו בבלנדר ולהוסיף את שאר המרכיבים. נכון שזה חוסך לנו משהו כמו שתי דקות מהחיים ולא יותר, אבל הקונספט הזה פשוט עשה לנו את זה.

שבת שלום!