אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות ערמונים של אמא שושנה

קציצות בשר וערמונים ברוטב עם המון הפתעות טעימות של השף אביב משה ממסעדת MESSA

|mako אוכל| פורסם17:14
קציצות ערמונים של אמא שושנה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.6167reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון
  • 1 בצל מרוסק
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • 2 כפות מחוקות של פירורי לחם או קמח מצה
  • מלח (ככפית)
  • פפריקה מתוקה (ככפית)
  • כורכום (שלושת רבעי כפית)
  • מעט כמון (רבע כפית)
  • מעט צ'ילי טחון
  • * אם יש תבלין שלא אוהבים לא חייבים להוסיפו.

לרוטב:

  • חופן אגוזים חתוכים
  • חופן צנוברים
  • חופן פיסטוקים
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • כפית סוכר חום (לא חובה)
  • חופן צימוקים
  • חופן משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
  • 1 שקית ואקום של ערמונים

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומצננים במקרר 20 דקות לפחות. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.

2לרוטב: מטגנים (אפשר מראש) את האגוזים, הפיסטוקים והצנוברים עד להזהבה קלה.

3מטגנים בנפרד את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר החום (לא חובה), האגוזים שטיגנו, הצימוקים, המשמשים, הצנוברים והפיסטוקים.

4מוסיפים 2 כוסות מים (או יותר. כמה שצריך) ומתבלים באותם תבלינים שתיבלנו את הקציצות (אנחנו השתמשנו בכפית מלח, כפית שטוחה פפריקה, חצי כפית כורכום, רבע כפית כמון ורבע כפית פלפל לבן). מביאים לרתיחה, ואז מכניסים בעדינות את הקציצות.

קציצות של אמא שושנה - ההכנהקציצות של אמא שושנה - ההכנה|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

5מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות ומוסיפים מים במידת הצורך.

6מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

** הערת מערכת: כמויות התבלינים אינן חלק מהמתכון המקורי אלא תוספת שלנו, אחרי הכנה של המתכון פעמים רבות.

>> כל המתכונים לראש השנה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il