מכירים תבשיל פאייה ספרדי? סיר גדול עם אורז, פירות ים/דגים/בשר. אז לתום פרנץ יש ורסיה משלו לפאייה, ואנחנו מאמצים אותה בקלות: פתיתים במקום אורז, שוקי עוף במקום פירות ים או דגים ותוספות של ירקות וקבנוס. התוצאה היא סיר עשיר בטעמים בגרסה כשרה ומקומית לפאייה.
>> למתכון:פאייה עם עוף, פתיתים וירקות
![תבשיל פאייה ספרדית, עם עוף פתיתים וירקות (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל) תבשיל פאייה ספרדית, עם עוף פתיתים וירקות (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2023/11/16/paella_tom_frantz_autoOrient_i.jpg)
קציצות ירק שאפילו לא מוכרחים להגיש חמות אם לא מתחשק לכם לטגן על הרגע האחרון, הן עדיין יתחסלו בטיל, ואפילו אין בהן גלוטן.
>> למתכון: קציצות ירק ללא גלוטן
![קציצות ירק, Belly Pro (צילום: הילה אלון, Belly Pro) קציצות ירק, Belly Pro (צילום: הילה אלון, Belly Pro)](https://img.mako.co.il/2019/11/14/yerek_balls_bellypro_g.jpg)
מאז שהכנו את הסלט הזה פעם אחת לראש השנה, הוא השתחל בקלות רבה לארסנל הסלטים הקבוע שלנו ומככב בלא מעט ארוחות שישי: יש בו שפע של ירוקים בריאים וטובים: סלרי, חסה, עירית ופטרוזיליה, ותוספות מפנקות בריאות של שברי פקאנים (לא מסוכרים) וכמה תמרים קצוצים. הרוטב בסיסי ביותר - שמן זית ולימון, כשאם רוצים מוסיפים מעט מייפל בשביל מתיקות. זהו, מוזמנים להתאהב.
>> למתכון: סלט סלרי עם תמרים ופקאנים
![סלט סלרי (צילום: דניאל לילה , לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית) סלט סלרי (צילום: דניאל לילה , לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית)](https://img.mako.co.il/2019/09/24/ZOHAR_LUS_SALATDANIELILA_g.jpg)
מי שכבר שוקד על תחפושת יודע שפורים מתקרב אלינו, אז כדי להידבק כבר מעכשיו ברוח החג, הלכנו על עוגת פרג לימונית גבוהה ויפה בטעם טוב של פעם.
![עוגת פרג לימון (צילום: קרן אגם, mako אוכל) עוגת פרג לימון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/02/07/IMG_4329_i.jpg)