אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת פרג ולימון

פשוטה וקלה להכנה, אוורירית ותפוחה, ואפילו פרווה. כולנו גדלנו על עוגות פרג, וכולנו מתגעגעים לטעם של פעם. המתכון הבא יחזיר אתכם אל ימי הילדות העליזים במחי ביס אחד

|mako אוכל| פורסם07:49
עוגת פרג לימון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4217reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

תבנית עגולה או תבנית חור 24 ס"מ:

  • 50 גרם (חצי כוס) פרג טחון טרי
  • חצי כוס מים רותחים
  • 4 ביצים בגודל L
  • 300 גרם (כוס וחצי) סוכר לבן
  • 200 גרם (כוס) שמן קנולה
  • כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט
  • 300 גרם (2 כוסות+2 כפות) קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה ומקמחים אותה מעט למניעת הידבקות.

2משרים את גרגירי הפרג במים רותחים למשך כ-10 דקות.

3טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר למשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה (גובה העוגה תלוי בזה, ממליצה לא לוותר).

4מוסיפים את השמן ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף.

5מוסיפים את קליפת הלימון, המיץ וגרגירי הפרג (עם המים), ומערבבים היטב.

6מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית.

7אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

8מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת כ-4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

עוגת פרג לימוןאפשר עוד פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת שוקולד ותותים

תגיות:פרגלימון
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il