עוגת פרג ולימוןפשוטה וקלה להכנה, אוורירית ותפוחה, ואפילו פרווה. כולנו גדלנו על עוגות פרג, וכולנו מתגעגעים לטעם של פעם. המתכון הבא יחזיר אתכם אל ימי הילדות העליזים במחי ביס אחד![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :תבנית עגולה או תבנית חור 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה ומקמחים אותה מעט למניעת הידבקות. 2משרים את גרגירי הפרג במים רותחים למשך כ-10 דקות. 3טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר למשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה (גובה העוגה תלוי בזה, ממליצה לא לוותר). 4מוסיפים את השמן ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף. 5מוסיפים את קליפת הלימון, המיץ וגרגירי הפרג (עם המים), ומערבבים היטב. 6מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית. 7אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 8מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת כ-4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר. אפשר עוד פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל>> לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |