אוכל
אוכל

פאייה צמחונית יפהפייה

יש מנות שהן פשוט חגיגה: פאייה צמחונית (בינינו? גם טבעונית) שחוגגת את כל מה שיפה וטעים בטבע, כלומר ירקות, תבלינים ואפילו קשיו וצימוקים. מנה עשירה ומרשימה באפס מאמץ, רגע לפני שהעננים שוב מכסים את השמיים

|mako אוכל| פורסם07:38
פאייה צמחונית (צילום: אסף אמברם)
צילום: אסף אמברם
Rating:4.5138reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן
  • 6 בצלצלים אדומים קטנים, חתוכים ל-6
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1 סלסילת פטריות, פרוסות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 1 כוס אורז מלא, שטוף היטב
  • 1 כוס עדשים אדומות, שטופות היטב
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מיץ אננס
  • 2 כוסות מים

לירקות:

  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1 כוס אפונה ירוקה מופשרת
  • חצי חבילה שעועית ירוקה עדינה מופשרת (400 גרם)
  • 12 עגבניות שרי, חצויות
  • 4 ארטישוקים כבושים שרויים בשמן (לא חובה)
  • 3 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות של 5 ס"מ
  • 1 סלסילת פטריות שלמות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • רבע כוס צימוקים
  • חצי כוס קשיו קלוי
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • פלחי לימון

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצלצלים כ-8 דקות.

2מוסיפים שום, פטריות ופלפל חריף. מקפיצים 3 דקות, מוסיפים עדשים ואורז, מערבבים כ-2 דקות תוך כדי טיגון, מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים מיץ אננס ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.

3במקביל מחממים שמן בווק או במחבת גדולה. מוסיפים שום, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, עגבניות, ארטישוקים חצויים, בצל ירוק, פטריות ופלפל צהוב. מקפיצים 2-3 דקות, רק עד שהירקות מתחממים.

4מסדרים את הירקות על האורז ומפזרים צימוקים, קשיו ופטרוזיליה. מגישים חם עם פלחי לימון.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il