אוכל
אוכל

קובה במיה בשעה אחת

תמיד רצינו להכין קובה במיה, אבל חשבנו שמדובר בהמון עבודה אז ויתרנו. ואז הגיע המתכון הזה: כדורים עגולים ונימוחים ברוטב במיה חמוץ-מתוק, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול - וכל זה בשעה. לא מאמינים? תנסו

|mako אוכל| פורסם07:00
קובה במיה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.744reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

למעטפת:

  • 400 גרם (1 כוס) בורגול דק
  • 400 גרם (1 כוס) סולת
  • מעט מלח

למלית:

  • 250 גרם בשר בקר, טחון
  • 4 כפות עלי סלרי (ללא הגבעולים), קצוצים דק
  • בצל, קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 חבילה במיה קפואה, מופשרת
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • קופסת עגבניות מרוסקות
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים בצק למעטפת הקובה: שמים את הבורגול בקערה ושוטפים כמה פעמים עד שהמים הופכים צלולים. מסננים במסננת דקה ומחזירים לקערה. מוסיפים כוס מים, מערבבים ומניחים ל-20 דקות, עד שהמים נספגים חלקית.

2מוסיפים את הסולת והמלח ולשים היטב עד לקבלת מרקם בצקי. מניחים ל-15 דקות.

3בינתיים מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה את הבשר, הסלרי, הבצל, מלח ופלפל.

4מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-8 דקות, מוסיפים את הבמיה ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים רסק, עגבניות מרוסקות, מיץ לימון, שום, מלח, פלפל וסוכר.

5מוסיפים כ-2.5 כוסות מים לכיסוי הבמיה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבמיה מתרככת.

6מכינים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מהמלית. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת.

7מכניסים את הקובות לתוך הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

>> בשבוע שעבר הכנו ארוחה מלאה בשעה, והכל בשקית קוקי

>> וגם: סנדוויץ' קובני שהוא מושחת ומושלם כאחד

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il