
קובה במיה בשעה אחתתמיד רצינו להכין קובה במיה, אבל חשבנו שמדובר בהמון עבודה אז ויתרנו. ואז הגיע המתכון הזה: כדורים עגולים ונימוחים ברוטב במיה חמוץ-מתוק, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול - וכל זה בשעה. לא מאמינים? תנסו![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):למעטפת:
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים בצק למעטפת הקובה: שמים את הבורגול בקערה ושוטפים כמה פעמים עד שהמים הופכים צלולים. מסננים במסננת דקה ומחזירים לקערה. מוסיפים כוס מים, מערבבים ומניחים ל-20 דקות, עד שהמים נספגים חלקית. 2מוסיפים את הסולת והמלח ולשים היטב עד לקבלת מרקם בצקי. מניחים ל-15 דקות. 3בינתיים מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה את הבשר, הסלרי, הבצל, מלח ופלפל. 4מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-8 דקות, מוסיפים את הבמיה ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים רסק, עגבניות מרוסקות, מיץ לימון, שום, מלח, פלפל וסוכר. 5מוסיפים כ-2.5 כוסות מים לכיסוי הבמיה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבמיה מתרככת. 6מכינים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מהמלית. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת. 7מכניסים את הקובות לתוך הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |