אוכל
אוכל

ביריאני עוף – תבשיל אורז הודי

אנחנו אוהבים תבשילים - ואם הם גם לא לוקחים הרבה זמן, אנחנו בכלל מאוהבים עד הגג. קבלו את הארוחה החמה הבאה שלכם: אורז ביריאני עם עוף במרינדה, עדשים ותפוחי אדמה, והכל בפחות משעה עבודה

|mako אוכל| פורסם07:00
עוף, אורז, עדשים ותפוחי אדמה. טעים וקל להכנה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.797reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

מרכיבים:

  • 8 חלקי עוף (ירכיים ושוקיים)

למרינדה:

  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 4 עגבניות מגורדות

לתבשיל:

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 כוסות אורז (יסמין)
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1 כפית גרהם מסלה
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים, פרוסים דק
  • 1 כוס מרק עוף
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה. מניחים את חלקי העוף במרינדה, מערבבים ומניחים בצד.

2בינתיים מבשלים את העדשים בהרבה מים כ-10 דקות מהרתיחה, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומעבירים לקערה.

3במקביל מבשלים את האורז בסיר אחר, כ-7 דקות מרגע הרתיחה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים כורכום, הל, מסלה ועדשים ומערבבים קלות.

4בסיר שלישי מחממים שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את העוף עם נוזלי המרינדה ומרק העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 25 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ומפזרים את האורז מעל. מכסים שוב ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והאורז מבושל. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה עם בורגול, בשר וחצילים
>> והנה כל המתכונים לראש השנה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il