אוכל
אוכל

עגבניות ממולאות פתיתים עם אטריות

מנות צמחוניות יכולות בקלות להיות הכוכבות של השולחן, צריך רק לבחור אותן נכון. הנה לכן אחת שיכולה לככב בקלילות, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה שוב ושוב

|mako אוכל| פורסם07:29
עגבניות ממולאות בפתיתים עם אטריות (צילום: אסף אמברם)
צילום: אסף אמברם
Rating:535reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מעוניינים להפוך את המנה לבשרית? הוסיפו למלית 300 גרם בשר.

המצרכים (8 מנות):

לממולאים:

  • 8 עגבניות, מרוקנות מתוכנן
  • 1/2 חבילה פתיתים בצורת אורז עם אטריות (2 כוסות), מבושלים לפי הוראות היצרן
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 6 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות דק
  • 1 כפית בהרט
  • 50 גרם שקדים פרוסים, קלויים

לרוטב:

  • 1/2 כוס מיץ עגבניות
  • 1/2 כוס עגבניות מגורדות
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בינונית. מחממים שמן, מטגנים בצל במשך 8 דקות ומסירים מהאש, מוסיפים שום, צנוברים, פטרוזיליה, עגבניות מיובשות, בהרט, שקדים ופתיתים מבושלים. מערבבים היטב וממלאים את העגבניות בתערובת (אפשר לדחוס קצת).

2מסדרים את העגבניות בתבנית עם הרוטב, ואופים 20-25 דקות עד שהעגבניות מתרככות. מגישים חם עם מעט רוטב.

>> בפעם הקודמת הכנו סלט בורגול ניסואז

>> מאיפה הכי כדאי להזמין סושי?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il