אוכל
אוכל

קציצות פלאפל מקינואה

הנה משהו שלא חשבתם להכין עם קינואה: קציצות בסגנון פלאפל, אבל עם גבינות שהופכות אותן לארוחת ערב קלה מושלמת. מילה שלנו: כיף לאכול אותן ככה, אבל הכי כיף בתוך פיתה עם סלט

|mako אוכל| פורסם07:38
קציצות פלאפל קינואה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4120reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

  • 1 כף שמן
  • כוס וחצי קינואה
  • כוס וחצי מים
  • כוס קמח
  • 150 גרם גבינה מלוחה (למשל בולגרית)
  • 150 גרם ריקוטה
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק דק
  • רבע צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 1 כפית כמון
  • 3 ביצים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר כף שמן. מוסיפים קינואה ומערבבים מעט. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהקינואה מוכנה. מצננים ומעבירים לקערה.

2מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

3יוצרים קציצות, ובינתיים מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק.

4מטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד עד להזהבה. עובדים בנגלות עד שמטגנים את כל התערובת. מגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il