אוכל
אוכל

תבשיל אורז צבעוני עם סלק ועוף

גם שלושה סוגי אורז, גם סלק וגם עוף. מה נגיד, יש במנה הזאת הכל, ועוד קצת: היא תשמור עליכם שבעים ומרוצים לאורך זמן, ותחמם אתכם כמו שצריך בכל פעם שתזדקקו לזה. פחות משעה והיא שלכם

|mako אוכל| פורסם07:36
תבשיל אורז עם סלק ועוף (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.274reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 כוס מעורבת של אורז שחור, אדום ולבן/מלא (או כוס של אורז מיקס קלאסי)
  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 300 גרם חזה עוף, חתוך לחתיכות קטנות (אפשר גם עוף טחון)
  • 3 סלקים (מבושלים, אפשר מוואקום), חתוכים לרצועות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית קינמון
  • כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:

1מרתיחים הרבה מים בסיר. מוסיפים את האורז, מבשלים כ-5 דקות ומסננים (תהליך ההרתחה והסינון הראשוני מתבצע על מנת לשמור על הצבעוניות של האורז).

2באותו סיר מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את האורז המסונן, 2 כוסות מים רותחים וכפית מלח, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ומבשלים 20 דקות.

3במקביל מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים עד לשקיפות (כ-7 דקות).

אורז מיקסאורז מיקס|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

4מוסיפים עוף ומטגנים עד שהוא נאטם ומשנה את צבעו מכל הצדדים.

>> לאתר סוגת

5מוסיפים סלק וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות עד שהעוף נצבע בוורוד. מוסיפים שום, מלח ותבלינים, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות עד שהעוף מתחיל להזהיב מעט.

6יוצקים את התערובת מעל האורז, מערבבים בעדינות ומגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il