אוכל
אוכל

מקלובה של פתיתים עם עוף ובטטות

מחליפים את האורז בפתיתים, מוסיפים בטטות, פלפלים קלויים וגם עגבניות, ומקבלים גרסה מרעננת למקלובה המסורתית. ויש לנו גם טיפ בשבילכם איך להוציא הכל מהסיר בחתיכה אחת

|mako אוכל| פורסם09:52
מקלובה של פתיתים עם עוף ובטטות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.743reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 2 כוסות פתיתים אפויים
  • 8 שוקי עוף
  • 2 בטטות, פרוסות לעיגולים של 1/2 ס"מ
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 5 כפות שמן
  • כפית סוכר
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 פלפלים קלויים (אפשר לקנות מוכנים), חתוכים לרצועות
  • 2 עגבניות, פרוסות לעיגולים דקים
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית קינמון
  • כפית בהרט
  • כפית תבלין ראס אל חנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 כוסות מרק עוף (ציר או מים ואבקת מרק)

להגישה:

  • פטרוזיליה קצוצה
  • בצל ירוק, חתוך לפרוסות
  • עגבניות, חתוכות לפרוסות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2מערבבים את שוקי העוף, הבטטות והבצל עם עם השמן והסוכר. ממליחים לפי הטעם, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים ומצננים מעט.

3מרכיבים את המקלובה: מסדרים על קרקעית סיר בקוטר 24 ס"מ את שוקי העוף. מעליהם מסדרים שכבה של בצל ובטטות, מעל מפזרים שום ופלפלים קלויים ושכבה של פרוסות עגבניות. מסדרים מעל בשכבה אחידה את הפתיתים.

4בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם המרק ויוצקים בזהירות מעל הפתיתים. מדליקים את האש, מביאים לרתיחה, מנמיכים וממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות מכוסה.

5מכבים את האש ומניחים בצד למנוחה עוד כ-15 דקות מינימום. הופכים את הסיר על גבי צלחת או מגש גדול, מקשטים ומגישים חם.

* טיפ: על מנת שיהיה קל להפוך את התבשיל מבלי שדבר ידבק והכל ייצא בשלמות, גוזרים עיגול מנייר אפייה בגודל של תחתית הסיר ומניחים בתחתית הסיר. מסדרים את הקומות על נייר האפייה.

>> בפעם הקודמת הכנו קציצות עדשים מרעננות
>> מבשלים עם הילדים: טארט עגבניות שרי
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il