
תבשיל הונגרי של בשר טחון, אורז וכרוב כבושאת השילוב של אורז ובשר טחון כולנו מכירים ואוהבים. איך הכרוב משתלב בתמונה? פשוט תסמכו על ההונגרים, אנחנו עושים את זה כבר שנים![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לאורז:
לבשר:
לכרוב:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מכינים את האורז: שמים בסיר אורז, שמן, מלח ומים, מערבבים מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. 3בינתיים מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 8 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים בשר ומטגנים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה פירורי ואפור. מוסיפים שום, מלח ופלפל, מטגנים עוד 2 דקות ומסירים מהאש. 4הכרוב: מניחים את הכרוב הכבוש במסננת, שוטפים היטב תחת מי ברז, מסננים וסוחטים. מעבירים לקערה ומערבבים עם 3 כפות שמן ופפריקה. 5משמנים תבנית פירקס מלבנית בגודל 25*30 ומפזרים פירורי לחם. משטחים חצי מכמות האורז, מפזרים מעל מחצית כמות הכרוב ומעל את הבשר. מוסיפים שכבה של כרוב ומעל הכל משטחים שכבת אורז נוספת. דוחסים מעט, מכסים ואופים 25 דקות. 6מצננים מעט ומגישים עם סלט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |