אוכל
אוכל

תבשיל הונגרי של בשר טחון, אורז וכרוב כבוש

את השילוב של אורז ובשר טחון כולנו מכירים ואוהבים. איך הכרוב משתלב בתמונה? פשוט תסמכו על ההונגרים, אנחנו עושים את זה כבר שנים

|mako אוכל| פורסם16:28
תבשיל כרוב ואורז הונגרי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.322reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לאורז:

  • 2 כוסות אורז לבן יסמין
  • רבע כוס שמן
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 3.5 כוסות מים רותחים

לבשר:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 500 גרם בשר טחון
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות פירורי לחם

לכרוב:

  • 2 קופסאות כרוב כבוש
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מכינים את האורז: שמים בסיר אורז, שמן, מלח ומים, מערבבים מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

3בינתיים מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 8 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים בשר ומטגנים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה פירורי ואפור. מוסיפים שום, מלח ופלפל, מטגנים עוד 2 דקות ומסירים מהאש.

4הכרוב: מניחים את הכרוב הכבוש במסננת, שוטפים היטב תחת מי ברז, מסננים וסוחטים. מעבירים לקערה ומערבבים עם 3 כפות שמן ופפריקה.

5משמנים תבנית פירקס מלבנית בגודל 25*30 ומפזרים פירורי לחם. משטחים חצי מכמות האורז, מפזרים מעל מחצית כמות הכרוב ומעל את הבשר. מוסיפים שכבה של כרוב ומעל הכל משטחים שכבת אורז נוספת. דוחסים מעט, מכסים ואופים 25 דקות.

6מצננים מעט ומגישים עם סלט.

>> בשבוע שעבר הכנו מרק עוף מיוחד עם אורז ולימון

>> הטעויות שאנחנו עושים בתזונה של הילדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il