אוכל
אוכל

קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקות

ראיתם פעם קציצות אפויות מגרות כל כך? בוודאי תשמחו לשמוע שהן גם בריאות להפליא וממש ממש לא משמינות. לזה אנחנו קוראים כיף חיים

|mako אוכל| פורסם07:00
קציצות עוף עם קינואה וירקות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5281reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לכ-25 קציצות:

  • 1 כוס קינואה
  • כוס וחצי מים
  • מעט שמן זית (לשימון נייר האפייה)
  • 350 גרם בשר עוף טחון
  • 1 גזר, מגורר על פומפייה דקה
  • 1 בטטה, מגוררת על פומפייה דקה
  • 1 בצל, מגורר וסחוט
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים טרי
  • 1 ביצה
  • ספריי שמן (לשימון לפני האפייה)

אופן ההכנה:

1שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה (במכסה סגור), או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לצינון.

2מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

3מערבבים בקערה גדולה את הקינואה ושאר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ומסדרים על נייר האפייה המשומן.

4מתיזים מעט ספריי שמן על הקציצות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקציצות מוכנות.

5מגישים עם סלט ורוטב צ'ילי מתוק.

>> עוד מתכונים לסוכות? יש

* יש כל מיני דרכים לטפל בקינואה. הפשוטה והיעילה ביותר היא פשוט לבשל אותה במכסה סגור עם כמות כפולה של מים, בערך 10 דקות אחרי הרתיחה. במתכון הזה אנחנו מעוניינים שהקינואה תישאר יבשה יחסית, ולכן מבשלים אותה בכוס וחצי של מים בלבד. לסלטים אפשר אפילו להסתפק בכוס אחת. מה שכן, חשוב להקפיד לשטוף אותה היטב לפני שהיא נכנסת לסיר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il