
קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקותראיתם פעם קציצות אפויות מגרות כל כך? בוודאי תשמחו לשמוע שהן גם בריאות להפליא וממש ממש לא משמינות. לזה אנחנו קוראים כיף חיים![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לכ-25 קציצות:
אופן ההכנה:1שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה (במכסה סגור), או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לצינון. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו. 3מערבבים בקערה גדולה את הקינואה ושאר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ומסדרים על נייר האפייה המשומן. 4מתיזים מעט ספריי שמן על הקציצות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקציצות מוכנות. 5מגישים עם סלט ורוטב צ'ילי מתוק. * יש כל מיני דרכים לטפל בקינואה. הפשוטה והיעילה ביותר היא פשוט לבשל אותה במכסה סגור עם כמות כפולה של מים, בערך 10 דקות אחרי הרתיחה. במתכון הזה אנחנו מעוניינים שהקינואה תישאר יבשה יחסית, ולכן מבשלים אותה בכוס וחצי של מים בלבד. לסלטים אפשר אפילו להסתפק בכוס אחת. מה שכן, חשוב להקפיד לשטוף אותה היטב לפני שהיא נכנסת לסיר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |