אוכל
אוכל

אורז מוקפץ עם עוף ופטריות

תסתכלו על המנה הזאת - הייתם מאמינים שלקח רק חצי שעה להכין אותה? לגזור ולהוסיף לפנתיאון

|mako אוכל| פורסם09:14
אורז מוקפץ עם עוף ופטריות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.8368reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לאורז:

  • כוס וחצי אורז בסמטי או יסמין
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח

לתערובת העוף והפטריות:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, חצוי ופרוס דק
  • 1 חזה עוף, חתוך לרצועות
  • 6 פטריות שיטאקה קצוצות
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
  • 1/2 חבילה נבטים
  • פלפל אדום חריף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן
  • מעט שומשום קלוי
  • פלפל שחור
  • זרעי כוסברה

אופן ההכנה:

1שוטפים את האורז ומניחים לייבוש במסננת.

2מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, עד שכל הגרגירים מצופים שמן. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. כשהמים מגיעים שוב לרתיחה מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות בדיוק. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות ו"פותחים" את האורז במזלג.

3במקביל מטגנים את הבצל בשמן כ-5 דקות. מוסיפים את רצועות העוף, הפטריות והפלפל החריף ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-8 דקות.

4מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים ומקפיצים 2-3 דקות.

5מוסיפים רוטב סויה, חומץ, סילאן, שומשום, מלח ופלפל וזרעי כוסברה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התערובת לאורז ומערבבים בעדינות. מגישים עם פרוסות עגבנייה.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל של פרגיות עם קינואה ואטריות

>> עוד ארוחות בשעה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il