אוכל
אוכל

ארוז קון פויו בסיר אחד

בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: תבשיל של אורז ועוף שמתבשל בסיר אחד שיש בו כל כך הרבה, שהוא הולך להאכיל אותנו במשך כמה ימים טובים. רק להכין סלט קטן בצד ולהגיש

|mako אוכל| פורסם07:40
ארוז קון פויו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5415reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 5 כפות שמן זית
  • 8 חלקי עוף
  • בצל קטן
  • 4 שיני שום
  • פלפל אדום חריף
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית אבקת קארי
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • חצי כוס עגבניות מרוסקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס דק
  • חצי כוס בירה לבנה
  • 2 כוסות אורז לבן (בסמטי, יסמין או עגול)
  • 2 ורבע כוסות ציר עוף

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-150 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד שהם משחימים, כ-7-10 דקות. מוציאים ושומרים בצד.

3קוצצים דק את הבצל ומוסיפים לאותו הסיר. מטגנים אותו בשמן שנותר עד לריכוף, כ-8 דקות.

4כותשים את השום, קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר, יחד עם התבלינים והעגבניות.

5מחזירים לסיר את חלקי העוף, מוסיפים בירה וציר ומביאים לרתיחה.

6מפזרים את האורז בין חלקי העוף, מכסים ומעבירים לתנור ל-40 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז והעוף מוכנים.

7מכבים את האש, ממתינים שיתקרר מעט ומגישים חם לצד סלט.

* רוצים להכין את המנה בגרסה בריאה יותר? המירו את האורז באורז מלא (רצוי עגול, אבל גם ארוך יעבוד), והגדילו מעט את כמות הנוזלים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il