אוכל
אוכל

חצילונים וקישואים ממולאים

זה לא שיש לנו משהו נגד ממולאים ברוטב עגבניות, זה פשוט שלפעמים אנחנו אוהבים לגוון, ולתת צ'אנס גם לצבעים אחרים על הצלחת. והפעם: מתכון לממולאים ברוטב צהוב וטעים של כורכום וקארי

|mako אוכל| פורסם13:07
חצילונים וקישואים ממולאים  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 חצילים קטנים, מרוקנים מתוכנם
  • 8 קישואים קטנים, מרוקנים מתוכנם
  • 1 כוס אורז עגול
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, מגורר על פומפייה גסה
  • 1 עגבנייה, מגוררת
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 350 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • מלח

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • כוס וחצי ציר עוף, או מים עם אבקת מרק
  • 1 כפית כורכום
  • חצי כפית קארי
  • רבע כוס מיץ לימון
  • חצי כפית פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את האורז, השמן, הבצל, העגבנייה מיץ הלימון, הבשר והתבלינים.

2ממלאים את הקישואים והחצילים. לא דוחסים את המלית, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.

3מחממים את 3 כפות השמן בסיר רחב ושטוח ומסדרים בשכבה אחת את הירקות הממולאים. מניחים על הירקות צלחת שטוחה שקטנה במעט מהמכסה של הסיר – שתשמור על הירקות יציבים (הצלחת תישאר שם עד סוף הבישול).

4מערבבים את שאר חומרי הרוטב ויוצקים פנימה. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-3/4 שעה.

5מכבים את האש, ממתינים עוד 10 דקות ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול ועדשים עם כרובית

>> מחאת החקלאים: מחלקים ירקות חינם

>> המון מתכונים לחנוכה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il