אוכל
אוכל

קוסקוס עם סלופי ג'ו

סלופי ג'ו הוא רוטב על בסיס בשר טחון, אבל בניגוד לבולונז - הוא אמריקני בנשמתו ומושך יותר לכיוון הקטשופ והרוטב צ'ילי. אז ניסינו לצוות אותו לקוסקוס, ולא תאמינו איזה טעים יצא

|mako אוכל| פורסם12:03
קוסקוס בולונז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:442reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (6 מנות):

  • 1 חבילה קוסקוס

לסלופי ג'ו:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 גזר, קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 1 כוס קטשופ
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 בצל ירוק, חתוך דק
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 50 גרם שומשום קלוי

להגשה:

  • בצל ירוק קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.

2מחממים היטב מחבת כבדה, מוסיפים שתי כפות שמן ומטגנים את הבשר תוך כדי פירור במזלג. מוציאים לקערה בצד.

3מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד כ-8 דקות, עד שהירקות רכים.

4מוסיפים קטשופ, ג'ינג'ר, שום, פלפל שחור, בצל ירוק, סוכר חום, צ'ילי מתוק, רכז רימונים ושומשום, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות. מעבירים מחצית מהרוטב לקערה או צנצנת.

5מחזירים את הבשר למחבת, מערבבים וטועמים. אם חסר רוטב – מוסיפים עוד קצת מהקערה. אם לא, שומרים את יתרת הרוטב במקרר עד שבוע.

6ההגשה: מניחים קוסקוס בצלחת עמוקה, ומעליו יוצרים מהרוטב. מקשטים בבצל ו/או פטרוזיליה, ומערבבים או משאירים כך.

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה נפלאה של עוף ופתיתים

>> ובשבת התענגנו על קציצות בקר עם חומוס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il