אוכל
אוכל

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות

קוביות פרגית עסיסיות, אורז עגול טעים טעים, הרבה גזר וים תבלינים - והכל בסיר אחד גדול ושמח. הלוואי עלינו כזאת ארוחת ערב כל יום

|mako אוכל| פורסם07:13
אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.6418reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 וחצי כוסות אורז עגול
  • קילו פרגיות (ירך ללא עצם)
  • 3 בצלים
  • 10 גזרים
  • 15 שיני שום
  • 5 כפות שמן
  • 50 גרם צימוקים שחורים (לא חובה)
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית וחצי קינמון
  • כף זרעי כוסברה טחונים טריים
  • כף זרעי כמון כתושים טריים
  • כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח

אופן ההכנה:

1חותכים את הפרגיות לקוביות של 2 ס"מ. פורסים את הבצלים לרצועות דקות ואת הגזרים חותכים לגפרורים. קולפים את שיני השום.

2האורז: שמים בקערה גדולה את האורז, מוסיפים כפית מלח ומכסים במים רותחים. מערבבים קלות ומניחים ל-15 דקות. שוטפים את האורז כמה פעמים במים קרים, מסננים ומניחים בצד.

3בזמן ההשריה של האורז מטגנים את קוביות הפרגית בסיר ב-2 כפות שמן, כ-5 דקות. במקביל מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מפזרים את הבצל המטוגן על הפרגיות, מוסיפים שלושת רבעי כוס מים רותחים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית.

4מסדרים על הפרגיות את הגזר והצימוקים, מוסיפים את התבלינים ומכסים. מבשלים 20 דקות.

5מפזרים את שיני השום, ועליהן את האורז בשכבה אחידה. מוסיפים כפית מלח ויוצקים בעדינות 4 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהאורז רך. מגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il